Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΑ : ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ PLAYHOUSE. ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ

Για ολους σχεδον τους Ελληνες, ο καφες είναι μια τελετουργια. Πρεπει να συνοδευεται από καλη παρεα, συζητηση και ταβλακι. Επομενως , τα παιχνιδια αποτελουν μερος του καφε. Για αυτό αλλωστε και στην πλειοψηφια τους οι καφετεριες εχουν ταβλι για τους πελατες. Πολλες βεβαια εκμεταλλευονται (με την καλη την εννοια) τη συνηθεια μας να παιζουμε παιχνιδια μαζι με τον καφε και παρεχουν δωρεαν, πολλων ειδων επιτραπεζια ή παιχνιδια με χαρτια προκειμενου να προσελκυσουν τον πελατη. Μια όμως καπηλευεται αυτή τη συνηθεια μας και επιβαλλει χαρατσι (γαματη λεξη) για να παιζουμε. Το γνωστο σε ολους μας PLAYHOUSE.

Η καφετερια αυτή λοιπον, εχοντας προβει στην πρωτοτυπια να φερνει περιεργα κινεζικα επιτραπεζια και παιχνιδια με καρτες ειπε να τα χρεωνει κιολας. Παιρνεις δηλαδη τον καφε σου και αν θες να παιξεις τα υπεροχα παιχνιδια τους τα πληρωνεις. Λαθος τα ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕΙΣ. Γιατι, αυτοι αγοραζουν το παιχνιδι μια φορα και τους το πληρωνεις εις το διηνεκες (πωπω οιστρος). Σε αναγκαζουν να πληρωνεις 1€ την ωρα. Πιο σωστα, βαζουν κάθε μελος της παρεας να πληρωνει 1€/ωρα. Αν υποθεσουμε ότι παιζει μια παρεα 5 ατομων ένα παιχνιδι (το οποιο αγορασε η καφετερια 15€) για τρεις ωρες, θα πληρωσει 3€ κάθε ατομο. Τα εξοδα αγορας του παιχνιδιου δηλαδη καλυπτονται απευθειας και μετα υπαρχει καθαρο κερδος.

Μαγκια τους θα πει κανεις να το χρεωνουν εφοσον σου παρεχουν κατι σπανιο και μαλιστα εχουν προσλαβει και ατομο να σου εξηγει τα παιχνιδια. Υπαρχουν όμως και καποιοι (μαλλον ολοι) που δε θελουν να πληρωνουν 7€ στην καφετερια. Και για αυτους εχει προνοήσει το υπεροχο PLAYHOUSE!!! Αποφασισαν δλδ να πωλουν τα φαντασμαγορικά παιχνιδια που σου δινουν να παιζεις! Το πληρωνεις με λιγα λογια μια φορα και μπορεις να παιζεις δωρεαν για μια ζωη!!!! ΛΑΘΟΣ!!! ΤΟ ΤΣΑΜΠΑ ΠΕΘΑΝΕ!!! Στο σπιτι σου μονο ή στην παραλια μπορεις να παιζεις δωρεαν. Ωχ τι εγινε ρε παιδια??? Εγω το πληρωσα αυτό……

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ. Αρπαζουν λεφτα από τον καφε που ηδη πωλουν πανακριβα. Αρπαζουν λεφτα από αυτους που παιζουν εκει τα παιχνιδια τους. Εισπραττουν λεφτα και όταν σου πουλανε τα επιτραπεζια τους!! Αλλα φαινεται αυτά δεν είναι ηδη αρκετα!!

Ειχαμε την εμπνευση σημερα να παμε στην πιο in καφετερια της πολης οπου χρειαζεσαι υπουργικο μεσο για να βρεις τραπεζι και ωωωωωω μα τι τυχη βρηκαμε τραπεζι!! Βγαλαμε λοιπον στο τραπεζι τις καρτες του γνωστου παιχνιδιου TICHU, το οποιο ειχαμε αγορασει από αυτους και αρχισαμε να παιζουμε. Πληρωνουμε λοιπον τους καφεδες μας και παμε να φυγουμε…… ΧΑ ΧΑ σε γελασανε. Ακουω μια φωνη, «παιδια είναι και το παιχνιδι να πληρωσετε». (δε θα ξερει η κοπελα λεμε) «εεε το παιχνιδι είναι δικο μας» απανταμε «το φεραμε από το σπιτι». «δεν εχει σημασια» λεει η γκαρσονα με τροπο αναιδεστατο και παει να φωναξει τον ΠΑΙΧΝΙΔΑ που είναι Σκληροοος (ουαου).

«φιλε γιατι να πληρωσουμε? Αφου δεν πηραμε το δικο σας, από το σπιτι το φεραμε»

«παιδια δεν εχει σημασια πρεπει να το πληρωσετε είναι από ένα ευρω»

«μα αυτό δεν εχει λογικη, γιατι να πληρωσουμε κατι που είναι δικο μας?»

«η πολιτικη του μαγαζιου ετσι λεει……από τη στιγμη που καθεστε σε τραπεζι μας και παιζετε θα πρεπει να πληρωσετε»

«ναι αλλα το παιχνιδι είναι δικο μας. Αλλωστε κι αλλη φορα ηρθαμε και παιξαμε με το δικο μας και δεν πληρωσαμε.»

« Ε τοτε θα σας κηνυγούσαμε»,λεει γελωντας

«θα μας κηνυγουσες να σου πληρωσουμε κατι που μας ανηκει??»

«ναι γιατι αν δεν ειχατε αυτό ισως χρησιμοποιουσατε καποιο από τα δικα μας παιχνιδια το οποιο θα πληρωνατε, αλλωστε πιανετε και τραπεζι στο οποιο θα μπορουσαν να καθονται αλλοι οι οποιοι θα επαιζαν καποιο παιχνιδι (εν τω μεταξυ ειχε 10 αδεια τραπεζια). Στο κατω κατω μην το λετε σε μενα εγω δε φταιω».

Αηδιασμενοι, απορημένοι, απογοητευμενοι, σαστισμενοι και τσατισμενοι (δυστυχως) πληρωσαμε (ποσο το μετανιωνω) και φυγαμε. Η ξεδιαντροπη κερδοσκοπια είναι ασχημη. Η αισχροκερδια όμως αυτου του μαγαζιου δεν εχει προηγουμενο. Προτιμησαν να τσιμπησουν αλλα 4€ και να μας χασουν ως πελατες παρα να κανουν το απολυτα φυσιολογικο και αναμενομενο να μη μας χρεωσουν. Ακολουθωντας την τακτικη «ΑΡΠΑΓΑΣ» μας αηδιασαν και μας ξενερωσαν απεριοριστα. Αλλα δε φταιει κανεις άλλος. Εμεις φταιμε που δε διαμαρτυρομαστε για τις κλεψιες τους. Εγω θα κανω την αρχη εφαρμοζοντας δια βιου αποχη.

ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ

2 σχόλια:

  1. απαραδεκτοι πραγματικα!!! λες και οποιος καθεται σε τραπεζι τους πρεπει να παιζει και καποιο παιχνιδι... ή καλυτερα οχι να παιζει, πρεπει να πληρωνει καποιο παιχνιδι!

    στο περιφημο PLAYHOUSE λοιπον 2 κατηγοριες πελατων υπαρχουν: στην πρωτη κατηγορεια ανηκουν αυτοι που πηγαινουν για να πιουν απλα το καφε/σοκολατα τους χωρις τη συνοδεια ενος παιχνιδιου,ενω στη δευτερη αυτοι που επιθυμουν να παιξουν κιολας... αφου λοιπον ηδη δεχεσαι σαν πελατη καποιον που δεν θελει να παιξει (και τον αφηνεις να σου πιανει τραπεζι, οπως λες, χωρις παραλληλα να σε πληρωνει για το παιχνιδι που δεν επαιξε - πραγμα λογικοτατο...), ποια η διαφορα και με ποια λογικη οταν το "στερω" εγω το τραπεζι απο τους αλλους παιζοντας ενα ΔΙΚΟ ΜΟΥ παιχνιδι πρεπει να πληρωσω?!?!?!?!?! το οποιο παιχνιδι μαλιστα εχω αγορασει απο σενα!!!!

    αντι λοιπον το PLAYHOUSE να χρεωνει το καθε τραπεζι και για την παροχη παιχνιδιου ασχετως αν ο πελατης επιθυμει να παιξει... (που θα ηταν υπερβολικο μεν, καθολικο δε! ειναι μια πολιτικη: εγω σαν παιχνιδαδικο ανοιξα οχι σαν καφετερια οποτε εισαι υπεχρεωμενος να παιξεις καποιο παιχνιδι)... , προτιμα να χρεωνει το καθε παιχνιδι που ακουμπα το τραπεζι του ασχετως αν ειναι δικο σου ή δικο τους(?)!!! (πραγμα αυθαιρετο και παραλογο!!!)

    και θα κλεισω το σχολιο μου με μια ευχη... Ψοφα ρε παπαρα με την καρτουνοφατσα σου! με την φαβοριτα ως το σαγονι, το ηλιθιο τσουλουφι, το χαζομαλακισμενο βλεμμα και το φλωρικο γυαλι!!! Ψοφα!!!!!!

    (pikanick)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. !!! Έχω μείνει μαλάκας πραγματικά...Θέλω να το δοκιμάσουμε αυτό και στο Playhouse στην θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε εκείνο το playhouse που έδωσα 17 Ε για την τράπουλα.. Εκεί είναι που θα γίνει φασαρία..
    Phen3x

    ΑπάντησηΔιαγραφή