Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ ΜΩΡΕ?? ΠΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΣΠΑΣΩ 6ΦΥΛΛΗ ΚΕΝΤΑ ΜΕ 5 ΦΥΛΛΑ?? ΤΟΝ EXODIA ΛΕΣ ΝΑ ΕΧΩ??

Ποτε δεν τα συμπαθησα ιδιαιτερα αυτά τα κιτρινα πιβουλακια με τα ματια κουμποτρυπες. Προσφεραν όμως κατι μεγαλειωδες στον κοσμο! Το TICHU!!! Οσοι δε γουσταρουν το TICHU μπορουν απλα να πανε να….παιξουν καμια δηλωτη, καμια αβυσσινια, καμια κολτσινα, καμια ξερη του ελεους, ή κανενα ταβλι. Τερμα!

Αυτά που θα πω να τα φυλαξετε καλα στο μυαλο σας γιατι θα ναι σοφα λογια. Το TICHU που λετε δεν είναι απλα ένα παιχνιδι. Είναι μια μικρογραφια της κοινωνιας. Μπορεις να βρεις τον τυχερο που θα τα χει όλα (δρακοφοινικια, ασσους,Παναγιουδες), τον κατατρεγμενο που δεν εχει στον ηλιο μοιρα (φουλ του 2 με 3αρια, aceless) , τους μικρομεσαιους που φυτοζωουν (κανα ρηγα καμια κεντα του ελεους), αυτόν που δεν τον θελει κανενας (σκυλια)και αυτος που τον θελουν ολοι (δρακος).

Επισης είναι μια μικρογραφια των ανθρωπινων σχεσεων. Όπως στο παιχνιδι δημιουργουνται δυο ομαδες που εχουν σκοπο να κερδισουν η μια την άλλη, ετσι στον πραγματικο κοσμο δημιουργουνται κλικες αναμεσα στους ανθρωπους που σκοπο εχουν να εξυπηρετήσουν μονο τα συμφεροντα τους πατωντας επι πτωματων (δινοντας διτσα, τριτσα). Το γεγονος ότι δινουμε σκυλια και διτσες σε οποιον λεει Τιτσου, σε τιποτα δε διαφερει από αυτό που γινεται στην πραγματικη ζωη. Οποιος προοδευει και τα καταφερνει καλα τον ζηλευουμε και προσπαθουμε με κάθε τροπο να μπουμε εμποδιο στην σταδιοδρομια του (εσεις τουλαχιστον, γιατι εγω ειμαι και ανωτερος ανθρωπος ως γνωστον!).

Περα από τις σχεσεις όμως, το τιτσου είναι και μια απεικονιση των ανθρωπινων συμπεριφορων. Θα τα τυχει να δωσεις τον καλυτερο σου εαυτο (ασσο ή φιγουρα) και σε ανταλλαγμα να σε φτυσουν (διτσα,τριτσα). Θα τυχει να κανει ότι καλυτερο μπορεις (κεντα από μαγιονγκ ως βαλέ) αλλα να μην εισαι αρκετα τυχερος (να υπαρχει παναγιουδα από τη διτσα ως τη γρια). Θα τυχει να εισαι καλυτερος από καποιον αλλα λογω αναξιοκρατιας ή ατυχιας να μην παρεις αυτό που αξιζεις (τι να κανεις αν εχει ολους τους ασσους και το δρακοφοινικι). Θα τυχει να εισαι σε τελεια ψυχολογικη κατασταση και με μια λεξη ο άλλος να σε καταστρεψει (να ζητησει διτσα με το μαγιονγκ και να σου φαει τη μπουμπα ή να σου ριξει μπουμπα στην παναγιουδα και να μεινεις με τα σκλια). Μπορει να εισαι ανεπιθυμητος σε καποιον και να σε θυμαται μονο όταν εχει αναγκη (καλο είναι το σκυλι όταν το δινεις βγαινοντας ε πουθεναδες?) και μετα να σε φτυνει εκ νεου (τι μου δινεις συνεχεια τα σκυλια μωρη?).

Όπως και να χει, εχει ο καιρος γυρισματα (όπως γυρναει το φυλλο στο τιτσου). Μπορει να περασεις δυσκολες στιγμες (να τρως ένα-δυο τιτσου στη μαπα) αλλα θα ανακαμψεις, μπορει να πεσεις κατω αλλα να καταφερεις να σηκωθεις (μπορει το σκορ να ναι 820-80 και να κανεις 3 φορες 1-2 large tichu ας πουμε. Νταξ, αυτά δε γινονται!).Αλλοτε θα κανεις λαθη και αλλοτε θα παιξεις τα φυλλα σου σωστα. Αλλοτε θα κερδισεις και αλλοτε θα χασεις. Σε κάθε περιπτωση, κατι θα εχεις μαθει! Η εμπειρια στο τιτσου είναι τοσο σημαντικη οσο στη ζωη!

Μετα από καιρο σας μοιρασα λιγη εμπειρια γραφοντας ένα κειμενο ΜΠΟΥΜΠΑ στους δρακους!! Don’t try this at home!

2 σχόλια:

  1. ΓΑματο!!!!!Ειδικα για εμας τους τιτσοβιους ηταν οτι επρεπε!!!!Το τελευταιο παραδειγμα τυχαιο ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δε νομιζω!!!!!!!!!!!! (πικανικ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή