Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

I BUY, ERGO SUM (δηλαδη αγοραζω, αρα υπαρχω. Απλα ηθελα να το παιξω μορφωμενος)

Πρωτη φορα που πας στο Super Market για να εξοπλισεις το ψυγειο και τα ντουλαπια!

Πλησιαζεις...ψαχνεις τις τσεπες σου. Κλειδια, λεφτα, κινητο, τη λιστα με τα ψωνια, κατι ξεχασμενα σκονακια, το καλο μου το στυλο που ειχα χασει για καιρο…(ξεφυγα λιγακι αλλα δεν πειραζει, κανει ωραια ομοιοκαταληξια!). Όλα ετοιμα για την παρθενικη σου εισοδο στην Υπερ-Αγορα. Η μεγαλη φωτεινη ταμπελα σε καλει…το φως της εκτυφλωτικο. Εδώ θα μπω. Όχι τοσο γρηγορα…Πριν μπεις συμβαινει κατι που συνταράσσει τον εσωτερικο σου κοσμο, κατι που σε κανει παλι παιδι. Είναι οι αυτοματες κυλιομενες πορτες που ανοιγουν όταν περνας. Αλλοτε αισθανεσαι διασημος. Ολες οι πορτες ανοιγουν μπροστα σου. Είναι το δουλικο σου προσωπικο (το εθεσα καπως ακομψα αλλα ετσι αισθανεσαι). Αλλοτε αισθανεσαι Harry Potter. Αν πεις οτι δεν εχεις κανει την απότομη κινηση mentalist μπροστα στην πορτα λεγοντας «πορτα ανοιξε» θα εισαι ή θηριο ή θεος που λεει και ο Αριστοτελης (παλι το παιζω μορφωμενος) ή απλα θα λες ψεμματα. Enough chic-chat though. Ας προχωρησουμε….

Μπαινεις μεσα…η supermarket-ιλα ερεθιζει τα ρουθουνια σου. Εδώ ειμαστε…από την μεγαλη σου λαχταρα να «ΨΩΝΙΣΕΙΣ» ξεχνας σχεδον παντοτε να παρεις το μπλε ή κοκκινο τρυπητο καλαθακι για τα προιοντα. Θα πας να το παρεις μονο όταν θα εχεις μεινει με το γαλα και τις φρυγανιες στα χερια και δε θα ξερεις που να τα αφησεις. Αφου παρεις το καλαθι αγορων, κατεβαζεις το βλεμμα σου στο χαρτακι (με επικεφαλιδα ¨μην ξεχασεις να παρεις¨)και μετα το ανυψωνεις στις ταμπελες.

Σημειωτεον η διαρυθμιση είναι παντοτε συγκεκριμενη. Σε κάθε super-market, μπαινοντας εχει τα ταμεια και συχνα διπλα έναν ατσαλενιο στροβιλο που περιστρεφεται για να σε αφησει να περασεις (υποτιθεται σου δινει την υπονοια της ασφαλειας). Στη συνεχεια εχει παντοτε τις σοκολατες, τα κρουασαν, τα μπισκοτα, τα αγαπημενα μου πουρακια Caprice και ότι ακομη υπερπαχεντικο μπορεις να φτανταστεις και ΔΕΝ είναι τυχαιο. Τα εχουν βαλει εκει με συγκεκριμενο σκοπο. Τελειωνοντας τα ψωνια σου, πηγαινοντας στο ταμειο, βλεπεις τον πειρασμο και λες «Ε μια σοκολατιτσα θα την παρω». Νομιζεις ότι τη θελεις. Στην ουσια σου επεβαλαν να την παρεις.

Το σημειωμα γραφει λοιπον… ψωμι για τοστ, ζαμπον, κασερι, σαμπουαν, οδοντοκρεμα, κετσαπ, γαλα, ενα χυμο και Fitness δημητριακα (γιατι προσεχουμε και τη σιλουέτα μας). Αλλα δε θα μεινεις εκει. Τα παραπανω σε μια προχειρη μεταφραση σημαινουν…ψωμι για τοστ στρογγυλα και τετραγωνα, Κατσελης και Καραμολεγκος αα και τα καινουρια τα ψιχα-ψιχα, ζαμπον, παριζακι, λουκανικα, κασερι, γκουντα, ροκφορ, φετα, σαμπουαν, αφρολουτρο, κρεμοσαπουνο, κρεμα μαλλιων ,conditioner, οδοντοκρεμα, οδοντοβουρτσα, οδοντικο νημα, Listerine, κετσαπ, μουσταρδα, μαγιονεζα, γαλα, milko, danett με σοκολατα, χυμο ροδακινο, φραγκοσταφυλο,βυσσινο, βερικοκο,αχλαδι, μπανανα, cheerios,Fitness, Golden Grahams, special-K και δημητριακα μαρκας Carrefour (που είναι τοσο αγευστα, σαν να μασας λαστιχο αλλα κρατανε τα ατιμα 2 εβδομαδες).

Αφου λοιπον εχεις παρει τα βασικα, πλησιαζεις στο ταμειο. Εκει ο διαολος μεταμορφωμενος σε σοκολατα αρχιζει να σε δελεαζει. Καινουρια Lacta λεει με γευση καραμελα, 22 καινουριες γευσεις Break, τα διαχρονικα Caprice, κρουασαν με γεμιση βανιλια, κρεμα καραμελα (ωχ πεινασα) κ.α τεινουν να γεμισουν ασφυκτικα το καλαθακι της κοκκινοσκουφιτσας. Τελευταια καταναλωτικη σειρηνα για τον πελατη Οδυσσεα οι τσιχλες! Δεσποζουν στο ταμειο σε διαφορες νεες εξωτικες δροσιστικες γευσεις….καρπουζι, ανανας, δυοσμος και χιλιες άλλες δυο γευσεις!!! Αφου παρεις απαραιτητως ένα σωληναρι πας στο βρογχο… Αρχιζουν λοιπον τα προιοντα που διαλεξες με αυστηροτατα κριτηρια να περνουν από το barcode. Τιτ- τιτ…στην αρχη δε δινεις σημασια…..τιτ-τιτ…αρχιζει να σε ενοχλει…τιτ-τιτ τωρα ο ηχος εισβαλει με παταγο στο τυμπανο σου και γινεται ανυποφορος. Το μαρτυριο τελειωνει. Ησυχια. «Καρτα εκπτωσης εχετε??» λεει η χαρωπη παχουλη κυριουλα στο ταμειο.. «ΟΧΙ» απαντας. «54,60» …..Μακρα σιωπη……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου