Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΧΗ

Λιγα πραγματα με ικανοποιουν οσο το να παρατηρω την πραγματικοτητα και να την καταγραφω. Αυτή η διαδικασια συλογης σκορπιων παραστασεων και ερεθισματων και η δημιουργικη ανασυνθεση τους με μια (μεγαλη) δοση υπερβολης και σαρκασμου με εξιταρει πολύ!

Όπως επεστρεφα λοιπον σημερα στην εξοτικη L.Arissa στα διοδια που σταματησαμε ( είναι και πολλα τα ατιμα) παρατηρησα το προσωπο του υπαλληλου….και τρομαξα. Όχι δεν ηταν ασχημος με ουλες και ένα ματι…… απλα ηταν θλιμενος. Πολύ θλιμενος. Και πώς να μην είναι. Εξ αφορμης αυτου λοιπον αποφασισα να αναφερω ενδεικτικα μερικα από τα πιο ανιαρα επαγγελματα…..!!

Βασιλιας των ανιαρων επαγγελματων χριζεται λοιπον ο διοδιαρχης!! Σκεφτειτε ποσο τραγικο μπορει να είναι να καθεσαι οκτω ωρες σε μια καρεκλα και να κανεις τρια πραγματα. 1ον) να αναγκαζεσαι να φορας ένα χαρουμενο προσωπειο (ενώ εισαι δυστυχης) και να λες σε εκατονταδες οδηγους ¨γεια σας¨ ή ¨καλημερα σας¨ 2ον) να παιρνεις λεφτα και να δινεις ρεστα και 3ον) να λες «καλο ταξιδι» σε ολους. Η μονη διασκεδαση τουτων των δυστυχισμενων ανθρωπων είναι να τους δωσει καποιος εκατοσταευρω και να προσπαθουν μεσα σε λιγα δευτερα (για να μην καθυστερουν την ουρα) να δωσουν ρεστα σε πενταευρα και κερματα. Άλλο ένα τραγικο χαρακτηριστικο της δουλειας αυτης είναι ότι δεν εχει δυνατοτητα ανελιξης. ΚΑΜΙΑ

Ανιαρομετρο 10/10

Βασιλοπουλο των ανιαρων επαγγελματων χριζεται ο ελεγκτης εισιτηριων!! Επαξια νομιζω στη δευτερη τιμητικη θεση. Βαλε τη θεση σου στα παπουτσια ενός ελεγκτη. Ξυπνας χαραματα, φορας ανεξαρτητως καιρου μαλλινο μπλε ή σκουρο μπλε ή μπλε σκουρο σακακι εξοπλιζεσαι με το συραπτικο σου και ένα μπλοκ για να κοβεις εισιτηρια με επιβαρυνση στους ατακτους επιβατες που μπηκαν λες και πανε βολτα. Τι ενδιαφερον μπορει να εχει να κανεις βολτες σε ένα κινουμενο μεταλικο σωληνα πανω κατω συραπτωντας εισιτηρια?? Σε ότι ωφελεις τον κοσμο βγαινοντας σαν τσατσος κάθε 10 λεπτα που εχει σταση να μετρησεις ποσοι μπαινουν μεσα για να πας να τους πετσο-κοψεις τα εισιτηρια?? ΚΑΝΕΝΑ. Το μονο ενδιαφερον που μπορει να παρουσιασει το επαγγελμα αυτό είναι να μπει καποιος χωρις εισιτηριο αλλα και χωρις λεφτα για να πληρωσει. Καλεις αστυνομια και τον κατεβαζεις στην επομενη σταση (ουαοου). Εναλλακτικα ενδιαφερον παρουσιαζεται αν εισαι και λιγο ψευτονταης και τσιχλομαγκας όταν εχει καποιος τα εισιτηρια που πρεπει να τυπωσεις την ημερομηνια και και ο επιβατης δεν το εχει τυπωσει…Εκει μπορεις να τους πεις μεχρι και «να ξερετε ότι αυτά πρεπει να τα χτυπατε» ( ωωω ουαου).

Ανιαρομετρο 9/10

Στρατηγος του βασιλια των ανιαρων επαγγελματων χριζεται ο λεωφοριατζης!! Θεος φυλαξει…. Δε θα ηθελα ποτε να ασχοληθω επαγγελματικα με κατι που περιλαμβανει μονοτονια. Ποσο καταθλιπτικο πρεπει να είναι να κανεις κάθε μερα 100 φορες την ιδια διαδρομη επι 35 χρονια?? Το μονο ενδιαφερον που μπορει να προκυψει είναι να αποθεσει κανενα καντηλι σε ταριφες ή αλλους επικινδυνους οδηγους που μπηκαν στη γραμμη των λεωφορειων (αυτό μαλιστα). Το μονο που τους σωζει νομιζω είναι η αισθηση της κοινωνικης προσφορας και εξυπηρετησης των πολιτων. Αλλα αρκει?? ΟΧΙ

Ανιαρομετρο 8/10

Το αγαπημενο μου το αφησα τελευταιο…. Βασιλισσα των ανιαρων επαγγελματων χριζεται η –πουλαω χαρτομαντηλα και τσιγαρα και σας δειχνω προς τα πού να πατε να κατουρησετε- κυρια!!!!!! Ναι υπαρχει και τετοιο επαγγελμα!! Σιγουρα οσοι ειστε κλαμποβιοι τη γνωριζετε καλα αυτην την κυρια… αλλα και οι περισσοτεροι θα την εχετε δει σε μπουζουκια ή καποιο κλαμπ. Καθεται λοιπον αυτή μεσα στη μεση του δρομου σαν την αδικη καταρα και όταν μπαινεις στη τουαλετα σου δειχνει δεξια οι αντρικες αριστερα οι γυναικιες ενώ σου κανει τα γλυκα ματια για να παρεις τσιγαρα. (ποτε δεν πιανει όμως γιατι συνηθως είναι κατι γριες). Μονη διασκεδαση ειναι να βλεπει που και που κατι μελλοθανατους από το πολύ ποτο να πανε και να ξερνανε….ΑΥΤΟ και τιποτα άλλο. God bless you poor beings

Ανιαρομετρο ~/10 (αστο εχει σπασει όλα τα κοντερ)

Αυτά εισεβαλαν προχειρα στο νου μου (κι αν σας αρεσαν). Ζητω συγγνωμη αν εσεις ή καποιος κοντινος σας ασκει καποιο από τα ανωθεν αλλα Get a life (REALLY)

Το αναπαλλοτριωτο αγαθο της εργασιας συνισταται στην αμοιβομενη ασκηση μιας δημιουργικης απασχολησης που με καποιο τροπο συμβαλλει στην ευημερια του κοινωνικου συνολου και ωφελει το κοινωνικο γιγνεσθαι με την παραλληλη χορηγηση κινητρων όπως η επαγγελματικη ανελιξη ή η αυξηση της αμοιβης προκειμενου να ανασταλει η επαναπαυση και να μενει ο εργαζομενος σε συνεχη πνευματικη και σωματικη εγρηγορση. Το παραπανω δικαιωματα προστατευονται και οφειλουν να προστατευονται από το συνταγμα.

Ως προς τις ομορφιες που εγραψα στην τελευταια παραγραφο τα ανωτερω επαγγελματα είναι εντελως F A I L!!!!!!!!!

12 σχόλια:

  1. Κύριε McKoulio, ελπίζω να έχω τη μεγαλοψυχία να το σκεφτώ αυτό την επόμενη φορά που θα με τσατίσει ή θα με προσβάλλει ελεγκτής στο τρένο! Αν και πολύ φοβάμαι πως και πάλι η αγανάκτηση κι ο πληγωμένος εγωισμός θα κυριαρχήσουν στη συμπόνοια..:P Επίσης, συμπαράσταση στις απανταχού "χαρτομαντηλοπώλησσες"! Κυρίες μου κουράγιο, θα έρθουν καλύτερες μέρες... (marimar)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαριμάρ ιάααουυυ!
    http://www.youtube.com/watch?v=--NT3TsNSMo

    Ritsas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει και δεύτερη τελικά αλλά...!! Δάνεισα το καλλιτεχνικό μου ψευδώνυμο για τις ανάγκες της σειράς...;) (marimar)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλέπω πως είστε διατεθειμένη να κάνετε θυσίες για την τέχνη! Πολύ ευχάριστο αυτό! να σας ενημερώσω λοιπόν πως είμαι παραγωγός σε ένα καινούριο στούντιο που γνώρισε μεγάλη αναγνώριση στη χώρα μας αλλά και σ τις Γαλλικές αίθουσες. Sirina productions λέγεται... Αλλά μην κάθεστε στην πόρτα, περάστε μέσα! Μα έχουμε τόσα πολλά να πούμε! Αφήστε τα ρούχα σας στο χολ. Ε, ΤΟ ΠΑΛΤΟ ΣΑΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ!!!!

    Ritsas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλέπω πως είστε διατεθειμένη να κάνετε θυσίες για την τέχνη! Πολύ ευχάριστο αυτό! να σας ενημερώσω λοιπόν πως είμαι παραγωγός σε ένα καινούριο στούντιο που γνώρισε μεγάλη αναγνώριση στη χώρα μας αλλά και σ τις Γαλλικές αίθουσες. Sirina productions λέγεται... Αλλά μην κάθεστε στην πόρτα, περάστε μέσα! Μα έχουμε τόσα πολλά να πούμε! Αφήστε τα ρούχα σας στο χολ. Ε, ΤΟ ΠΑΛΤΟ ΣΑΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ!!!!

    Ritsas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αξιότιμε κύριε producer, δε θα θελα να σας απογοητεύσω μα δε νομιζω πως η εταιρία σας είναι του δικού μου βεληνεκούς και της ποιότητας μου, αλλά ας μην επεκταθώ περισσότερο γιατί απλώς νομίζω πως προσβάλλω το blog και τους δημιουργούς... Ας περιοριστούμε στο θέμα.;) Πάντως merci για την προσφορά.(marimar)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρακαλω αξιοτιμοι αναγνωστες παραμεινετε σε κοσμια πλαισια,
    Ευχαριστουμε για την προτιμηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. (Πλακα κανω ξεχεστε αν θελετε ε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι έγινε ρε σεις, σε εκκλησία μπήκα? Πειράζει μήπως που έχω και σκουλαρίκια? να τα βγάλω?

    Ritsas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οτι θες γραφε ριτσα η ελευθερια του λογου uber alles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι δεν παίζει θέμα, δεν πρόσεξα το 2ο σχόλιο του gio όταν το έγραψα. Οπόταν όλα ΟΚ.

    Ritsas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ;);) χεχε!Μιλατε ελευθερα παιδια!!!!Οσο πιο καυστικοι γινεστε τοσο πιο πολυ το απολαμβανουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή