Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Έξυπνος φοιτητής VS Αιώνιος φοιτητής

Όπως οι μπύρες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες….τις ξανθές και τις μαύρες, έτσι και οι φοιτητές χωρίζονται σε καλούς και κακούς ή έξυπνους και αιώνιους….Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά τους!!

ΚΑΛΟΙ-ΕΞΥΠΝΟΙ : Είναι αυτοί που παρακολουθούν εντατικά τα μαθήματα, σπάνια ξενυχτούν (εκτός και αν πρόκειται για διάβασμα)και παίρνουν περισσότερα βιβλία και συγγράμματα από αυτά που δίνονται από τη σχολή. Γενικώς, που τους χάνεις που τους βρίσκεις στη σχολή ή στη βιβλιοθήκη θα ναι. Τέλος, είναι αυτοί που περνούν όλα τα μαθήματα και μάλιστα με βαθμούς!!
Ντύσιμο: Τα κορίτσια, συνήθως είναι προσεγμένα στην εντέλεια, φέρουν τσάντα Louis Vuiton πανωφόρι Burberrys και μπότες Gucci. Τα αγόρια, έχουν πάντοτε καλοχτενισμένο μαλλί και γνωστής μάρκας πουκάμισα. (απαραίτητο αξεσουάρ για τα αγόρια: χειροποίητος, δερμάτινος, καφέ ή μαύρος χαρτοφύλακας από κατεργασμένο δέρμα βασιλικής αρσενικής φώκιας βουργουνδιανής καταγωγής που αποτελεί οικογενειακό κειμήλιο 14ης γενιάς)

Χόμπυ: Διάβασμα νομικών βιβλίων, διάβασμα νομικών άρθρων και περιοδικών, διάβασμα νομικών ιστοσελίδων, διάβασμα ξένης νομικής βιβλιογραφίας και στα πολύ μεγάλα κέφια…διαβάζουν ανέκδοτα για δικηγόρους.

Συμπεριφορά στη σχολή: Δε χάνουν ποτέ τους διάλεξη. Κι ας μένουν 30 χιλιόμετρα από τη σχολή, κι ας απεργούν τα λεωφορεία και τα ταξί, είναι ικανοί να επιτάξουν αυτοκίνητα, να καβαλήσουν ζώα ή να καλέσουν ασθενοφόρο και να το παίξουν ετοιμοθάνατοι για να τους πάει μέχρι το Γεννηματά και από κει τσουπ στη σχολή. Μέσα στο μάθημα ακολουθούν ένα πρωτόκολλο. Φτάνουν 10 τουλάχιστον λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος για να πιάσουν καλή θέση. Έπειτα, κατά το ακαδημαϊκό τέταρτο βρίζουν επί 15 λεπτά τον «τεμπέλη» καθηγητή που αργεί να μπει για μάθημα ενώ ταυτόχρονα εξαπολύουν μια εκστρατεία από φωσφορούχα και πολύχρωμα στυλό στοιχισμένα με μεγάλη επιμέλεια πάνω στα έδρανα. Ακολούθως, βγάζουν σελοφάν, φωτοτυπίες, κώδικες, κόλλες αναφοράς και γραφική ύλη JUMBO μεγάλης αξίας! Τέλος, είναι αυτοί που απαντούν με καμάρι σε όλες τις ερωτήσεις του καθηγητή και κατά τη λήξη τον πιάνουν για τυχόν ερωτήσεις.

Αγαπημένες φράσεις: Για καφέεε??.. συγγνώμη δε μπορώ. Πρέπει να πάω σπίτι να περάσω τις σημειώσεις στο καθαρό!, δες δερματόδετη έκδοση, πάω βιβλιοθήκη έλα και συ, αχ αυτό το 9 στο λαιμό μου ‘χει κάτσει!!



ΑΙΩΝΙΟΙ-ΚΑΚΟΙ : Με δύο λόγια αυτοί που ανεβάζουν το μέσο όρο των χρόνων αποφοίτησης της σχολής. Όπου στην πρώτη κατηγορία έχουμε διάβασμα εδώ έχουμε καφέ και ύπνο, όπου επιμέλεια και ενδιαφέρον, πλήρης απάθεια και αδιαφορία. Παρακολουθούν την πρώτη (μισή) εβδομάδα κάθε εξαμήνου αλλά γρήγορα τα παρατούν είτε γιατί ο καθηγητής είναι βαρετός είτε γιατί το μάθημα είναι εύκολο και περνιέται χωρίς παρακολούθηση.
Σημείωση 1: είναι γνωστοί και ως Β.Κ.Π.Π. (Βοηθοί Κατανάλωσης Πατρικής Περιουσίας)



Σημείωση 2: ο υπερπληθυσμός που μαστίζει αυτή την κατηγορία μπορεί να προκαλέσει ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης όπως Nescafe, τοστ ή τσιγάρα….

Ντύσιμο: Στα κορίτσια, συναντούμε συνήθως πιο casual ενδυμασία που μπορεί να περιλαμβάνει και φόρμες, ενώ δεν αποκλείεται να υιοθετήσουν χαρακτηριστικά της πρώτης κατηγορίας. Στα αγόρια, τα πουκάμισα δίνουν τη θέση τους στα φούτερ και το καλοχτενισμένο μαλλί, στο «μαλλί από τον ύπνο»!!

Χόμπυ: Για τα κορίτσια το πρόγραμμα περιλαμβάνει shopping therapy στην Τσιμισκή ή τη Μητροπόλεως, καφέ στο κυλικείο, καφέ στην Αγγελάκη, ποτό στην παραλία, Vogue, Hotel και δε συμμαζεύεται…Για τα αγόρια ισχύουν τα ίδια με μια μικρή διαφοροποίηση. Προστίθενται στη ζωή τους τρεις ακόμη λέξεις PRO EVOLUTION SOCCER. Κάθε αιώνιος φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του, σπαταλά άπειρες ώρες και χρήματα στο μεγαλύτερο ιαπωνικό ψέμα του 21ου αιώνα!

Συμπεριφορά στη σχολή: Στη σχολή οι αιώνιοι φοιτητές προτιμούν συνήθως το ισόγειο. Αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και φιλοτιμηθούν να πατήσουν στο μάθημα ακολουθούν και αυτοί ένα πρωτόκολλο. Αργούν τουλάχιστον ένα τέταρτο, μπαίνουν μετά παρέας και μετά θορύβου και κάθονται πίσω-πίσω. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, είτε κοιμούνται, είτε μιλούν ακατάπαυστα και δυνατά.
Σημείωση: Ποτέ δεν επιστρέφουν μετά το διάλλειμα!

Αγαπημένες φράσεις: Μπορείς να μου βρεις καμιά εργασία από παλιούς?? Έχω σκονάκι.. μη σκας, πάμε κυλικείο? Πάμε για καφέ? Πάμε για προ?? Από το επόμενο εξάμηνο θα πηγαίνω σε όλα τα μαθήματα…

Το ανά χείρας δοκίμιο (πάντα ήθελα να το γράψω αυτό) γράφτηκε βέβαια με καλοπροαίρετη και χιουμοριστική διάθεση και δεν έχει σκοπό να καταφερθεί εναντίον ατόμων ή να θίξει συμπεριφορές. Αντίθετα, σκοπεύει να μας θυμίσει ότι οι ακραίες συμπεριφορές είναι αθέμιτες. Σωστός φοιτητής θεωρείται αυτός που μπορεί να είναι ενεργό και ζωντανό μέλος της φοιτητικής κοινότητας αλλά συγχρόνως ζωντανός Άνθρωπος με ανήσυχο πνεύμα. Η διασκέδαση δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός, ούτε βέβαια και η αποκλειστική προσήλωση στη γνώση.
Όποιος καταφέρει να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην καλοπέραση της φοιτητικής ζωής και τη μαγεία της επιστημοσύνης θα είναι πραγματικά ευτυχής. Όπως μου είπαν και δύο αγαπημένες μου φίλες.. «Τα φοιτητικά χρόνια είναι τα πιο δημιουργικά μας χρόνια και μάλιστα είναι αυτά που καθορίζουν τι άνθρωπος θα γίνεις στο μέλλον. Είναι μεγάλη ευκαιρία να μάθεις γλώσσες, μουσική, χορό και γενικά να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου. Κοίτα να τα εκμεταλλευτείς!» Αυτό λοιπόν σας συμβουλεύω και γω… ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ!!!!!

3 σχόλια:

  1. παρα πολυ καλο αρθρο και με ωρααιο νοημα στο τελος. αλλα αυτη την ισορροπια δεν την βρισκουμε ποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σας Κύριε McKoulio. Πολύ ομορφο το κειμενο σας και το τέλος με εξύψωσε πνευματικά. Θα σας παρακαλούσα να μου πείτε πώς μπορώ να νικήσω τον μεγαλύτερο εχθρό μου: την αναβολή.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η αναβλητικοτητα αγαπητε αγνωστε αναγνωστη ειναι και δικο μου μεγαλο προβλημα...αν δεν υπηρχε η τελευταια στιγμη πολλα πραγματα δε θα ειχαν γινει.
    Οταν το λυσω για μενα θα σου πω!!! Ισως γραψω και κατι σχετικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή