Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΧΗ

Λιγα πραγματα με ικανοποιουν οσο το να παρατηρω την πραγματικοτητα και να την καταγραφω. Αυτή η διαδικασια συλογης σκορπιων παραστασεων και ερεθισματων και η δημιουργικη ανασυνθεση τους με μια (μεγαλη) δοση υπερβολης και σαρκασμου με εξιταρει πολύ!

Όπως επεστρεφα λοιπον σημερα στην εξοτικη L.Arissa στα διοδια που σταματησαμε ( είναι και πολλα τα ατιμα) παρατηρησα το προσωπο του υπαλληλου….και τρομαξα. Όχι δεν ηταν ασχημος με ουλες και ένα ματι…… απλα ηταν θλιμενος. Πολύ θλιμενος. Και πώς να μην είναι. Εξ αφορμης αυτου λοιπον αποφασισα να αναφερω ενδεικτικα μερικα από τα πιο ανιαρα επαγγελματα…..!!

Βασιλιας των ανιαρων επαγγελματων χριζεται λοιπον ο διοδιαρχης!! Σκεφτειτε ποσο τραγικο μπορει να είναι να καθεσαι οκτω ωρες σε μια καρεκλα και να κανεις τρια πραγματα. 1ον) να αναγκαζεσαι να φορας ένα χαρουμενο προσωπειο (ενώ εισαι δυστυχης) και να λες σε εκατονταδες οδηγους ¨γεια σας¨ ή ¨καλημερα σας¨ 2ον) να παιρνεις λεφτα και να δινεις ρεστα και 3ον) να λες «καλο ταξιδι» σε ολους. Η μονη διασκεδαση τουτων των δυστυχισμενων ανθρωπων είναι να τους δωσει καποιος εκατοσταευρω και να προσπαθουν μεσα σε λιγα δευτερα (για να μην καθυστερουν την ουρα) να δωσουν ρεστα σε πενταευρα και κερματα. Άλλο ένα τραγικο χαρακτηριστικο της δουλειας αυτης είναι ότι δεν εχει δυνατοτητα ανελιξης. ΚΑΜΙΑ

Ανιαρομετρο 10/10

Βασιλοπουλο των ανιαρων επαγγελματων χριζεται ο ελεγκτης εισιτηριων!! Επαξια νομιζω στη δευτερη τιμητικη θεση. Βαλε τη θεση σου στα παπουτσια ενός ελεγκτη. Ξυπνας χαραματα, φορας ανεξαρτητως καιρου μαλλινο μπλε ή σκουρο μπλε ή μπλε σκουρο σακακι εξοπλιζεσαι με το συραπτικο σου και ένα μπλοκ για να κοβεις εισιτηρια με επιβαρυνση στους ατακτους επιβατες που μπηκαν λες και πανε βολτα. Τι ενδιαφερον μπορει να εχει να κανεις βολτες σε ένα κινουμενο μεταλικο σωληνα πανω κατω συραπτωντας εισιτηρια?? Σε ότι ωφελεις τον κοσμο βγαινοντας σαν τσατσος κάθε 10 λεπτα που εχει σταση να μετρησεις ποσοι μπαινουν μεσα για να πας να τους πετσο-κοψεις τα εισιτηρια?? ΚΑΝΕΝΑ. Το μονο ενδιαφερον που μπορει να παρουσιασει το επαγγελμα αυτό είναι να μπει καποιος χωρις εισιτηριο αλλα και χωρις λεφτα για να πληρωσει. Καλεις αστυνομια και τον κατεβαζεις στην επομενη σταση (ουαοου). Εναλλακτικα ενδιαφερον παρουσιαζεται αν εισαι και λιγο ψευτονταης και τσιχλομαγκας όταν εχει καποιος τα εισιτηρια που πρεπει να τυπωσεις την ημερομηνια και και ο επιβατης δεν το εχει τυπωσει…Εκει μπορεις να τους πεις μεχρι και «να ξερετε ότι αυτά πρεπει να τα χτυπατε» ( ωωω ουαου).

Ανιαρομετρο 9/10

Στρατηγος του βασιλια των ανιαρων επαγγελματων χριζεται ο λεωφοριατζης!! Θεος φυλαξει…. Δε θα ηθελα ποτε να ασχοληθω επαγγελματικα με κατι που περιλαμβανει μονοτονια. Ποσο καταθλιπτικο πρεπει να είναι να κανεις κάθε μερα 100 φορες την ιδια διαδρομη επι 35 χρονια?? Το μονο ενδιαφερον που μπορει να προκυψει είναι να αποθεσει κανενα καντηλι σε ταριφες ή αλλους επικινδυνους οδηγους που μπηκαν στη γραμμη των λεωφορειων (αυτό μαλιστα). Το μονο που τους σωζει νομιζω είναι η αισθηση της κοινωνικης προσφορας και εξυπηρετησης των πολιτων. Αλλα αρκει?? ΟΧΙ

Ανιαρομετρο 8/10

Το αγαπημενο μου το αφησα τελευταιο…. Βασιλισσα των ανιαρων επαγγελματων χριζεται η –πουλαω χαρτομαντηλα και τσιγαρα και σας δειχνω προς τα πού να πατε να κατουρησετε- κυρια!!!!!! Ναι υπαρχει και τετοιο επαγγελμα!! Σιγουρα οσοι ειστε κλαμποβιοι τη γνωριζετε καλα αυτην την κυρια… αλλα και οι περισσοτεροι θα την εχετε δει σε μπουζουκια ή καποιο κλαμπ. Καθεται λοιπον αυτή μεσα στη μεση του δρομου σαν την αδικη καταρα και όταν μπαινεις στη τουαλετα σου δειχνει δεξια οι αντρικες αριστερα οι γυναικιες ενώ σου κανει τα γλυκα ματια για να παρεις τσιγαρα. (ποτε δεν πιανει όμως γιατι συνηθως είναι κατι γριες). Μονη διασκεδαση ειναι να βλεπει που και που κατι μελλοθανατους από το πολύ ποτο να πανε και να ξερνανε….ΑΥΤΟ και τιποτα άλλο. God bless you poor beings

Ανιαρομετρο ~/10 (αστο εχει σπασει όλα τα κοντερ)

Αυτά εισεβαλαν προχειρα στο νου μου (κι αν σας αρεσαν). Ζητω συγγνωμη αν εσεις ή καποιος κοντινος σας ασκει καποιο από τα ανωθεν αλλα Get a life (REALLY)

Το αναπαλλοτριωτο αγαθο της εργασιας συνισταται στην αμοιβομενη ασκηση μιας δημιουργικης απασχολησης που με καποιο τροπο συμβαλλει στην ευημερια του κοινωνικου συνολου και ωφελει το κοινωνικο γιγνεσθαι με την παραλληλη χορηγηση κινητρων όπως η επαγγελματικη ανελιξη ή η αυξηση της αμοιβης προκειμενου να ανασταλει η επαναπαυση και να μενει ο εργαζομενος σε συνεχη πνευματικη και σωματικη εγρηγορση. Το παραπανω δικαιωματα προστατευονται και οφειλουν να προστατευονται από το συνταγμα.

Ως προς τις ομορφιες που εγραψα στην τελευταια παραγραφο τα ανωτερω επαγγελματα είναι εντελως F A I L!!!!!!!!!

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ

- Λοιπον συναδελφοι (μια φραση που χρησιμοποιουν οι καθηγητες πανεπιστημιου και ποτε δεν καταλαβα το νοημα της), αυτό θα είναι το θεμα της εργασιας σας. Σας υπενθυμιζω ότι δεν είναι απαλλακτικη αλλα τονιζω ότι θα παιξει μεγαλο ρολο στο βαθμο σας. Εχετε περιθωριο μια εβδομαδα για να την φερετε εις περας. Νομιζω ότι ο χρονος είναι υπεραρκετος…..

Και είναι υπεραρκετος….σχεδον παντα είναι… το θεμα είναι πως τον διαχειριζεσαι.

Πρωτη μερα διοριας: Ξεκινα παντα με κεφι και ενθουσιασμο! «θα κανω την καλυτερη εργασια αυτή τη φορα». Αλλα μετα…. «εχει champions league όμως αποψε ρε φιλε… δεν πειραζει. Αυριο το πρωι θα παω στη βιβλιοθηκη για πολλεεεεες ωρες και δε θα σηκωσω κεφαλι μεχρι να τελειωσω»

Δευτερη μερα διοριας: «Πωωω ποιος σηκωνεται τωρα να παει μεχρι τη βιβλιοθηκη;; θα τα βρω στο ιντερνετ αργοτερα» ZZZzzzzZZZzzZzzz…

Τριτη μερα διοριας: «ρε γαμωτο ουτε χτες αρχισα τελικα…. Σημερα πρεπει παση θυσια να την γραψω την εργασια…» ……………. «Για καφεεε?? Ναι ρε θα ερθω. Που καθεστε?»

Τεταρτη μερα διοριας: «Αμααν πηγε Πεμπτη και τη Δευτερα πρεπει να την παραδωσω… εεε θα κανω τη μιση σημερα και τη μιση αυριο και θα εχω ολο το Σαββατοκυριακο να τη διορθωσω και να την περιποιηθω»………....... «Για καφεεε?? Ναι ρε θα ερθω. Που καθεστε?»

Πεμπτη μερα διοριας: «καλα ειμαι εντελως απαραδεκτος…..ολη μερα χτες παλι δεν ανοιξα τιποτα… με το ζορι θα προλαβω τωρα, αλλα τι διαολο? Δε φτανουν τρεις μερες…. Το ιδιο βραδυ. «Δεν επρεπε να παω για ψωνια σημερα….. ελπιζω να βγαινει σε ένα Σαββατοκυριακο».

Εκτη μερα διοριας: Πρωι: «Αμαααν τι θεμα μας ειχε πει ότι εχει η εργασια…?»

Μεσημερι : «Να σου πω ρε φιλε… πες μου λιγο το θεμα της εργασιας γιατι το ξεχασα…»

Απογευμα: «Ναι ρε μετα το ματσακι θα στρωθω και θα την κανω επιτελους…. Θα μεινω ξαγρυπνος το βραδυ και θα την τελειωσω (σ.σ Θα δω NBA)

Εβδομη (και τελευταια μερα διοριας) : «Δεν αισθανομαι καλα…τι θα κανω?? Δεν προλαβαινω με τιποτα… με την κωλοεργασια που μπλεξαμε…»

Μετα από 20 συναπτες ωρες….. «Δοξα σοι ο θεος…. Προλαβα. Κουτσα στραβα τη βολεψα παλι τελευταια στιγμη»

Και η παγια ατακα : «Τελευταια φορα που κανω τετοια μαλακια. Την επομενη φορα θα αρχιζω από την πρωτη στιγμη και θα την κανω σιγα-σιγα. Ετσι θα την τελειωνω νωριτερα και θα γλιτωνω το αγχος»

ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ

Οσοι πασχουν από τετοιου ειδους αναβλητικοτητα και εχουν βρεθει σε ιδια ή παρομοια θεση (οι υπολοιποι να αποχωρισουν από το blog :P) σιγουρα ειδαν καπου τον εαυτο τους στην παραπανω ιστορια.

Η αναβλητικοτητα, που κακως σχετιζεται συχνα με την τεμπελια είναι ένα αρκετα συνηθες προβλημα. Είναι (για να το παιξω μορφωμενος) ενας τροπος σαμποταρισματος του εαυτου μας. Οποιος αναβαλλει κατά συνηθεια τις υποχρεωσεις του αφηνοντας τα για την περιφημη, ή πιο σωστα περιβοητη, ¨ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ¨ υποβαλλει τον εαυτο του σε μια διαδικασια αχρειαστου αγχους και ψυχολογικης πιεσης.

Το ερωτημα που τιθεται βεβαια είναι γιατι δε συμμορφωνομαστε από τη στιγμη που μας δημιουργειται αυτό το βλαπτικο αγχος όταν αναβαλλουμε τις υποχρεωσεις μας. Με το ταπεινο μου μυαλο δυο πιθανες απαντησεις μπορω να καταθεσω.

1ον) Γιατι η αναβλητικοτητα είναι μια πραγματικοτητα, ένα εθιστικο ¨κουσουρι¨ από τα πολύ πρωιμα σταδια της ηλικιας μας. Εχετε αναλογιστει πως δρουσατε σε αντιστοιχες περιπτωσεις σε μικροτερες ηλικιες? Προσωπικα, αν και ημουν καλος μαθητης, ποτε κατά τη σχολικη μου ζωη δεν εκανα τις εργασιες μου την Παρασκευη γυρνωντας από το σχολειο όπως πολλοι αλλοι. Αν οι Κυριακες σταματουσαν στο μεσημερι δε θα ειχα κανει ποτε μου ασκηση. Κατι αντιστοιχο συνεβαινε και κατά τη διαρκεια των γιορτων. Αντι να μοιραστουν οι εργασιες και το διαβασμα, λιγο κάθε μερα, κατεληγε να ναι: τιποτα τις πρωτες 10 μερες και ένα «τρεχω και δε φτανω» τις τελευταιες 5 Επομενως επειδη εξις δευτερα φυσις (ωωω τι ειπα παλι ο παικτης) μην ανησυχειτε!! Πρωτα βγαινει η ψυχη και μετα το χουι και δεν μπορειτε να κανετε τιποτα για αυτό (φυσικα αστειευομαι)

2ον)Όπως εχω διαπιστωσει από συζητησεις, πολλοι είναι αυτοι που επιδιωκουν την αναβλητικοτητα. Και εξηγω. Αυτό το αγχος της τελευταιας στιγμης εχει δυο μορφες. Την πνιγηρη και την δημιουργικη. Αλλοι δηλαδη πνιγονται από το αγχος που τους κατατρωει ενώ αλλοι επιδιωκουν την επελευση αυτου του αγχους ως κινητηριας δυναμης. Μαλιστα διατεινονται ότι λειτουργουν καλυτερα υπο πιεση και κατασταση αναγκης!

Οι λυσεις που θα προτεινα στους ομοιοπαθουντες μου είναι συγκεκριμενες. Πρωτον δοκιμαστε εστω και μια φορα στη ζωη σας να ειστε συνεπης και όχι αναβλητικος! Η χαρα που νιωθεις όταν κανεις κατι στην ωρα του και η εσωτερικη γαληνη είναι διχως άλλο ανεκτιμητες. Δευτερον, βαλτε προτεραιοτητες. Πειτε δηλαδη τωρα είναι η ωρα για δουλεια και μετα είναι η ωρα του καφε και της ξεκουρασης. Τριτη και τελευταια συμβουλη, βαλτε ένα υποθετικο στοιχημα με τον εαυτο και προσπαθειστε να το κερδισετε!

Ειτε ειστε αναβλητικος όμως ειτε όχι κρατηστε το αγχος μακρια σας και δειτε τη ζωη με αισιοδοξη ματια!!!!

Αφιερωμενο στον αγνωστο αναγνωστη που μου εξηψε την φαντασια με την ομορφη ερωτηση του!!

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Έξυπνος φοιτητής VS Αιώνιος φοιτητής

Όπως οι μπύρες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες….τις ξανθές και τις μαύρες, έτσι και οι φοιτητές χωρίζονται σε καλούς και κακούς ή έξυπνους και αιώνιους….Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά τους!!

ΚΑΛΟΙ-ΕΞΥΠΝΟΙ : Είναι αυτοί που παρακολουθούν εντατικά τα μαθήματα, σπάνια ξενυχτούν (εκτός και αν πρόκειται για διάβασμα)και παίρνουν περισσότερα βιβλία και συγγράμματα από αυτά που δίνονται από τη σχολή. Γενικώς, που τους χάνεις που τους βρίσκεις στη σχολή ή στη βιβλιοθήκη θα ναι. Τέλος, είναι αυτοί που περνούν όλα τα μαθήματα και μάλιστα με βαθμούς!!
Ντύσιμο: Τα κορίτσια, συνήθως είναι προσεγμένα στην εντέλεια, φέρουν τσάντα Louis Vuiton πανωφόρι Burberrys και μπότες Gucci. Τα αγόρια, έχουν πάντοτε καλοχτενισμένο μαλλί και γνωστής μάρκας πουκάμισα. (απαραίτητο αξεσουάρ για τα αγόρια: χειροποίητος, δερμάτινος, καφέ ή μαύρος χαρτοφύλακας από κατεργασμένο δέρμα βασιλικής αρσενικής φώκιας βουργουνδιανής καταγωγής που αποτελεί οικογενειακό κειμήλιο 14ης γενιάς)

Χόμπυ: Διάβασμα νομικών βιβλίων, διάβασμα νομικών άρθρων και περιοδικών, διάβασμα νομικών ιστοσελίδων, διάβασμα ξένης νομικής βιβλιογραφίας και στα πολύ μεγάλα κέφια…διαβάζουν ανέκδοτα για δικηγόρους.

Συμπεριφορά στη σχολή: Δε χάνουν ποτέ τους διάλεξη. Κι ας μένουν 30 χιλιόμετρα από τη σχολή, κι ας απεργούν τα λεωφορεία και τα ταξί, είναι ικανοί να επιτάξουν αυτοκίνητα, να καβαλήσουν ζώα ή να καλέσουν ασθενοφόρο και να το παίξουν ετοιμοθάνατοι για να τους πάει μέχρι το Γεννηματά και από κει τσουπ στη σχολή. Μέσα στο μάθημα ακολουθούν ένα πρωτόκολλο. Φτάνουν 10 τουλάχιστον λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος για να πιάσουν καλή θέση. Έπειτα, κατά το ακαδημαϊκό τέταρτο βρίζουν επί 15 λεπτά τον «τεμπέλη» καθηγητή που αργεί να μπει για μάθημα ενώ ταυτόχρονα εξαπολύουν μια εκστρατεία από φωσφορούχα και πολύχρωμα στυλό στοιχισμένα με μεγάλη επιμέλεια πάνω στα έδρανα. Ακολούθως, βγάζουν σελοφάν, φωτοτυπίες, κώδικες, κόλλες αναφοράς και γραφική ύλη JUMBO μεγάλης αξίας! Τέλος, είναι αυτοί που απαντούν με καμάρι σε όλες τις ερωτήσεις του καθηγητή και κατά τη λήξη τον πιάνουν για τυχόν ερωτήσεις.

Αγαπημένες φράσεις: Για καφέεε??.. συγγνώμη δε μπορώ. Πρέπει να πάω σπίτι να περάσω τις σημειώσεις στο καθαρό!, δες δερματόδετη έκδοση, πάω βιβλιοθήκη έλα και συ, αχ αυτό το 9 στο λαιμό μου ‘χει κάτσει!!



ΑΙΩΝΙΟΙ-ΚΑΚΟΙ : Με δύο λόγια αυτοί που ανεβάζουν το μέσο όρο των χρόνων αποφοίτησης της σχολής. Όπου στην πρώτη κατηγορία έχουμε διάβασμα εδώ έχουμε καφέ και ύπνο, όπου επιμέλεια και ενδιαφέρον, πλήρης απάθεια και αδιαφορία. Παρακολουθούν την πρώτη (μισή) εβδομάδα κάθε εξαμήνου αλλά γρήγορα τα παρατούν είτε γιατί ο καθηγητής είναι βαρετός είτε γιατί το μάθημα είναι εύκολο και περνιέται χωρίς παρακολούθηση.
Σημείωση 1: είναι γνωστοί και ως Β.Κ.Π.Π. (Βοηθοί Κατανάλωσης Πατρικής Περιουσίας)



Σημείωση 2: ο υπερπληθυσμός που μαστίζει αυτή την κατηγορία μπορεί να προκαλέσει ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης όπως Nescafe, τοστ ή τσιγάρα….

Ντύσιμο: Στα κορίτσια, συναντούμε συνήθως πιο casual ενδυμασία που μπορεί να περιλαμβάνει και φόρμες, ενώ δεν αποκλείεται να υιοθετήσουν χαρακτηριστικά της πρώτης κατηγορίας. Στα αγόρια, τα πουκάμισα δίνουν τη θέση τους στα φούτερ και το καλοχτενισμένο μαλλί, στο «μαλλί από τον ύπνο»!!

Χόμπυ: Για τα κορίτσια το πρόγραμμα περιλαμβάνει shopping therapy στην Τσιμισκή ή τη Μητροπόλεως, καφέ στο κυλικείο, καφέ στην Αγγελάκη, ποτό στην παραλία, Vogue, Hotel και δε συμμαζεύεται…Για τα αγόρια ισχύουν τα ίδια με μια μικρή διαφοροποίηση. Προστίθενται στη ζωή τους τρεις ακόμη λέξεις PRO EVOLUTION SOCCER. Κάθε αιώνιος φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του, σπαταλά άπειρες ώρες και χρήματα στο μεγαλύτερο ιαπωνικό ψέμα του 21ου αιώνα!

Συμπεριφορά στη σχολή: Στη σχολή οι αιώνιοι φοιτητές προτιμούν συνήθως το ισόγειο. Αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και φιλοτιμηθούν να πατήσουν στο μάθημα ακολουθούν και αυτοί ένα πρωτόκολλο. Αργούν τουλάχιστον ένα τέταρτο, μπαίνουν μετά παρέας και μετά θορύβου και κάθονται πίσω-πίσω. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, είτε κοιμούνται, είτε μιλούν ακατάπαυστα και δυνατά.
Σημείωση: Ποτέ δεν επιστρέφουν μετά το διάλλειμα!

Αγαπημένες φράσεις: Μπορείς να μου βρεις καμιά εργασία από παλιούς?? Έχω σκονάκι.. μη σκας, πάμε κυλικείο? Πάμε για καφέ? Πάμε για προ?? Από το επόμενο εξάμηνο θα πηγαίνω σε όλα τα μαθήματα…

Το ανά χείρας δοκίμιο (πάντα ήθελα να το γράψω αυτό) γράφτηκε βέβαια με καλοπροαίρετη και χιουμοριστική διάθεση και δεν έχει σκοπό να καταφερθεί εναντίον ατόμων ή να θίξει συμπεριφορές. Αντίθετα, σκοπεύει να μας θυμίσει ότι οι ακραίες συμπεριφορές είναι αθέμιτες. Σωστός φοιτητής θεωρείται αυτός που μπορεί να είναι ενεργό και ζωντανό μέλος της φοιτητικής κοινότητας αλλά συγχρόνως ζωντανός Άνθρωπος με ανήσυχο πνεύμα. Η διασκέδαση δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός, ούτε βέβαια και η αποκλειστική προσήλωση στη γνώση.
Όποιος καταφέρει να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην καλοπέραση της φοιτητικής ζωής και τη μαγεία της επιστημοσύνης θα είναι πραγματικά ευτυχής. Όπως μου είπαν και δύο αγαπημένες μου φίλες.. «Τα φοιτητικά χρόνια είναι τα πιο δημιουργικά μας χρόνια και μάλιστα είναι αυτά που καθορίζουν τι άνθρωπος θα γίνεις στο μέλλον. Είναι μεγάλη ευκαιρία να μάθεις γλώσσες, μουσική, χορό και γενικά να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου. Κοίτα να τα εκμεταλλευτείς!» Αυτό λοιπόν σας συμβουλεύω και γω… ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ!!!!!

Ελα παραδεξου το...(The Longer Version)

  • Εισαι στο σουπερμαρκετ(συνηθως περιμενοντας στο ταμειο)/δρομο/παραλια/καφετερια και βλεπεις μια γκομενα πλατη.Ωραιο σωματακι,σωστα ρουχαλακια,περιποιημενο μαλλακι.Το πρωτο πραγμα που σου 'ρχεται στο μυαλο ειναι <<αν εχει και ωραιο προσωπακι,εδω ειμαστε!>> ΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΥΡΟΚΟΙΛΙΑ ΕΔΩ ΕΙΣΑΣΤΕ.Αν ειχε κι ωραιο προσωπακι κλαφτην γιατι δεν τη ριχνεις ουτε μεθαυριο.Αλλα και της θεας Megan (της Fox αγραμματοι) να εβλεπες την πλατη παλι θα ηθελες να δεις και το <<προσωπακι>>...
  • Οταν περπατας στο σπιτι και ειναι ασκουπιστο,μικρα σπαστικα σκουπιδακια κολλανε στα ποδια σου.Κι εσυ τι κανεις;Αντι να βαλεις καμια σκουπα πας και παιρνεις ενα ωραιοτατο ζευγαρι καλτσες,το φορας ωστε να μην τα καταλαβαινεις!!!Το κουλο ειναι οτι αυτο πιανει κι οτι αισθανεσαι το σπιτι πιο καθαρο!!!!
  • Οταν ξενυχτας το βραδυ μεχρι 5 και ξυπνας το αλλο πρωι λογω καποιας υποχρεωσης(συνηθως εισαι σε εξεταστικη και δινεις μαθημα),μερικες φορες σε πιανει το φλωρικο σου και λες<<ωραια,δε θα κοιμηθω καθολου ολη μερα για να κοιμηθω νωρις το βραδυ>>........................................Ελα πες μου τωρα,ουτε κι εσυ το πιστευεις ετσι? Αφου τελικα καταληγεις να κοιμασαι κατα τις 6 το απογευμα στον καναπε-δωματο-βεραντα-χεστρα ή οπου αλλου βρεις.Και το κυριοτερο;Αν το πιστευες θα ειχες φτιαξει καφε αχρηστε...
  • Εναλλακτικη πραγματικοτητα του παραπανω ειναι και να τηρησεις εν μερει την υποσχεση σου.Δηλαδη δεν κοιμασαι καθολου τη μερα.Αλλα οταν ερθει το βραδυ ξεσκιζεσαι στο facebook,βλεπεις οτι ξεχασμενο βιντεακι θυμασαι στο youtube,παιζεις ακομη και το πιο γελιο παιχνιδι προκειμενου να μην πας για υπνο.Αποτελεσμα;Κοιμασαι ακομα πιο αργα απο την προηγουμενη και ξυπνας την επομενη κατα τις 3.30 μ'ενα κεφαλι καζανι.Αφου παραδεχτεις οτι δε σε θελει το <<νωρις>> αφου <<καθε φορα το ιδιο γινεται>> λες και μια αορατη δυναμη χεστηκε ποτε θα ακουσει εσενα να ροχαλιζεις(ναι παραδεξου το επιτελους,οσο πιο νωρις τοσο το καλυτερο),πας φτιαχνεις ενα διλιτρο καφε πιο δυνατο κι απ' την μεγαλυτερη σαπια ντοπα μπας κι ανοιξει το ενα ματι και μπορεις να δεις καλυτερα την οθονη του υπολογιστη
  •  Κι ενα καφρικο ετσι για το τελος...
          Οταν καθαριζεις τη μυτη σου (με το δαχτυλο εννοειται-ενταξει ναι δεν τα κανεις εσυ αυτα),ποτε δεν καταφερνεις να βγαλεις αυτο το διαολεμενο κουκουδι-κακαδι η οπως αλλιως λεγεται με την πρωτη.Αν εχεις και μυξες...παιδευεσαι κανα τεταρτο!
         

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Επανασταση στον κοσμο της Χημειας!!!!


Απο τα απομνημονευματα του Iron Gio,κεφαλαιο 18 <<Η ταπεινη συμμετοχη στο γραψιμο της Ιστοριας!!>>

<<Σημερα, 22 Φεβρουαριου 2010, και ωρα 5.30 τα ξημερωματα οι ερευνητες του πανεπιστημιου του Yale δεν πιστευαν στα ματια τους.Ολη η κοπιαστικη δουλεια ανταμοιβονταν μ'αυτο το τοσο υπεροχο δωρο.Μερονυχτα ξημεροβραδιαζονταν στο εργαστηριο και να που τωρα ξεδιπλωνοταν μπροστα τους η χρυση ανακαλυψη για την οποια μοχθησαν τοσο καιρο και η οποια θ'αλλαζε ριζικα τον κοσμο!

ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΧΗΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ!!!!!!
 Η ικανοποιηση ηταν ζωγραφισμενη στα κατακοπα προσωπα τους.Κουρασμενοι σωματικα και ψυχικα επεσαν να κοιμηθουν λιγο...>>

Αυτα ηταν οσα συνεβησαν εκεινο το πρωι(ε ακριβως πρωι 5.30 η ωρα δεν το λες...anyway).Οσον αφορα το χημικο στοιχειο σας το παρουσιαζουμε οπως ανακοινωθηκε στις εφημεριδες της αμερικης την ιδια κιολας μερα:


Πουθένιο (ή Ethanio): 
  • Ατομικο Βαρος: 18,324 g/mol
  • Πυκνοτητα: 2,462 g/L
  • Σημειο Τηξης: 172 βαθμοι Κελσιου
  • Σημειο Βρασμου: 284 βαθμοι Κελσιου
  • Σημειο Πηξης: -88 βαθμοι Κελσιου

Αχρωμο,αοσμο μα εξαιρετικα εθιστικο το Πουθενιο ηταν η ανακαλυψη που χαρισε το βραβειο νομπελ στο σκοτσεζο ερευνητη-με ελληνικες ριζες(η προγιαγια του ηταν απ'τη Λαρισα)-Ethan Mckoulio και την ομαδα του (το Ρωσο Iron Gio και τον Ισπανο Julio Delar-επισης ελληνικης καταγωγης και οι δυο,δεδομενου οτι οταν δημιουργηθηκε ο κοσμος ολοι οι ανθρωποι(να ηταν 5-6;) ζουσαν σε ενα μερος που αργοτερα εγινε η φοβερη και τρομερη δυναμη-υπερδυναμη ΕΛΛΑΔΑ!)


Αυτα δοθηκαν στο δελτιο τυπου.Απο τοτε η νεα αυτη ανακαλυψη εφερε επανασταση στον τροπο που αντιλαμβανομαστε τα πραγματα.Οι χρησεις του;Παμπολλες και ποικιλουν ιδιαιτερα.Στο νοικοκυριο του σπιτιου,σε εστιατορια,κινηματογραφους αλλα και εξειδικευμενες μορφες του οι οποιες μπορουν να χρησιμοποιηθουν στην Αστρονομια,τα Μαθηματικα,τη Φυσικη,τη Χημεια,τη Βιοτεχνολογικη Μηχανιστικη Ανασυνδυασμενη Αναπτυξη Του DNA Του Διαγονιδιακου Μπιζελιου και αλλες πολλες επιστημες που ξεφευγουν απο το σκοπο του ταπεινου μας αρθρου.
 Επισης εδωσε γεννηση σε καινουριες λεξεις οπως πουθενας,πουθεμια,πουθενα οι οποιες χρησιμοποιηθηκαν και αγαπηθηκαν οσο καμια αλλη μεχρι σημερα!!Ευκολα συνταξιμες εμφανιζονται σε συζητησεις μεταξυ φιλων στην καθημερινη ομιλια,σε εποικοδομητικους διαλογους στην οικογενειακη επικοινωνια αναμεσα σε γονεις και παιδια καθως και με μεγαλη επισημοτητα ως τιμητικοι τιτλοι σε συνεδρια,Κοινοβουλια κ.λ.π.

Καταπληκτικο στοιχειο,ανετρεψε ολα τα επιστημονικα δεδομενα και συνεχιζει να μας συναρπαζει ακομα και σημερα!!

I BUY, ERGO SUM (δηλαδη αγοραζω, αρα υπαρχω. Απλα ηθελα να το παιξω μορφωμενος)

Πρωτη φορα που πας στο Super Market για να εξοπλισεις το ψυγειο και τα ντουλαπια!

Πλησιαζεις...ψαχνεις τις τσεπες σου. Κλειδια, λεφτα, κινητο, τη λιστα με τα ψωνια, κατι ξεχασμενα σκονακια, το καλο μου το στυλο που ειχα χασει για καιρο…(ξεφυγα λιγακι αλλα δεν πειραζει, κανει ωραια ομοιοκαταληξια!). Όλα ετοιμα για την παρθενικη σου εισοδο στην Υπερ-Αγορα. Η μεγαλη φωτεινη ταμπελα σε καλει…το φως της εκτυφλωτικο. Εδώ θα μπω. Όχι τοσο γρηγορα…Πριν μπεις συμβαινει κατι που συνταράσσει τον εσωτερικο σου κοσμο, κατι που σε κανει παλι παιδι. Είναι οι αυτοματες κυλιομενες πορτες που ανοιγουν όταν περνας. Αλλοτε αισθανεσαι διασημος. Ολες οι πορτες ανοιγουν μπροστα σου. Είναι το δουλικο σου προσωπικο (το εθεσα καπως ακομψα αλλα ετσι αισθανεσαι). Αλλοτε αισθανεσαι Harry Potter. Αν πεις οτι δεν εχεις κανει την απότομη κινηση mentalist μπροστα στην πορτα λεγοντας «πορτα ανοιξε» θα εισαι ή θηριο ή θεος που λεει και ο Αριστοτελης (παλι το παιζω μορφωμενος) ή απλα θα λες ψεμματα. Enough chic-chat though. Ας προχωρησουμε….

Μπαινεις μεσα…η supermarket-ιλα ερεθιζει τα ρουθουνια σου. Εδώ ειμαστε…από την μεγαλη σου λαχταρα να «ΨΩΝΙΣΕΙΣ» ξεχνας σχεδον παντοτε να παρεις το μπλε ή κοκκινο τρυπητο καλαθακι για τα προιοντα. Θα πας να το παρεις μονο όταν θα εχεις μεινει με το γαλα και τις φρυγανιες στα χερια και δε θα ξερεις που να τα αφησεις. Αφου παρεις το καλαθι αγορων, κατεβαζεις το βλεμμα σου στο χαρτακι (με επικεφαλιδα ¨μην ξεχασεις να παρεις¨)και μετα το ανυψωνεις στις ταμπελες.

Σημειωτεον η διαρυθμιση είναι παντοτε συγκεκριμενη. Σε κάθε super-market, μπαινοντας εχει τα ταμεια και συχνα διπλα έναν ατσαλενιο στροβιλο που περιστρεφεται για να σε αφησει να περασεις (υποτιθεται σου δινει την υπονοια της ασφαλειας). Στη συνεχεια εχει παντοτε τις σοκολατες, τα κρουασαν, τα μπισκοτα, τα αγαπημενα μου πουρακια Caprice και ότι ακομη υπερπαχεντικο μπορεις να φτανταστεις και ΔΕΝ είναι τυχαιο. Τα εχουν βαλει εκει με συγκεκριμενο σκοπο. Τελειωνοντας τα ψωνια σου, πηγαινοντας στο ταμειο, βλεπεις τον πειρασμο και λες «Ε μια σοκολατιτσα θα την παρω». Νομιζεις ότι τη θελεις. Στην ουσια σου επεβαλαν να την παρεις.

Το σημειωμα γραφει λοιπον… ψωμι για τοστ, ζαμπον, κασερι, σαμπουαν, οδοντοκρεμα, κετσαπ, γαλα, ενα χυμο και Fitness δημητριακα (γιατι προσεχουμε και τη σιλουέτα μας). Αλλα δε θα μεινεις εκει. Τα παραπανω σε μια προχειρη μεταφραση σημαινουν…ψωμι για τοστ στρογγυλα και τετραγωνα, Κατσελης και Καραμολεγκος αα και τα καινουρια τα ψιχα-ψιχα, ζαμπον, παριζακι, λουκανικα, κασερι, γκουντα, ροκφορ, φετα, σαμπουαν, αφρολουτρο, κρεμοσαπουνο, κρεμα μαλλιων ,conditioner, οδοντοκρεμα, οδοντοβουρτσα, οδοντικο νημα, Listerine, κετσαπ, μουσταρδα, μαγιονεζα, γαλα, milko, danett με σοκολατα, χυμο ροδακινο, φραγκοσταφυλο,βυσσινο, βερικοκο,αχλαδι, μπανανα, cheerios,Fitness, Golden Grahams, special-K και δημητριακα μαρκας Carrefour (που είναι τοσο αγευστα, σαν να μασας λαστιχο αλλα κρατανε τα ατιμα 2 εβδομαδες).

Αφου λοιπον εχεις παρει τα βασικα, πλησιαζεις στο ταμειο. Εκει ο διαολος μεταμορφωμενος σε σοκολατα αρχιζει να σε δελεαζει. Καινουρια Lacta λεει με γευση καραμελα, 22 καινουριες γευσεις Break, τα διαχρονικα Caprice, κρουασαν με γεμιση βανιλια, κρεμα καραμελα (ωχ πεινασα) κ.α τεινουν να γεμισουν ασφυκτικα το καλαθακι της κοκκινοσκουφιτσας. Τελευταια καταναλωτικη σειρηνα για τον πελατη Οδυσσεα οι τσιχλες! Δεσποζουν στο ταμειο σε διαφορες νεες εξωτικες δροσιστικες γευσεις….καρπουζι, ανανας, δυοσμος και χιλιες άλλες δυο γευσεις!!! Αφου παρεις απαραιτητως ένα σωληναρι πας στο βρογχο… Αρχιζουν λοιπον τα προιοντα που διαλεξες με αυστηροτατα κριτηρια να περνουν από το barcode. Τιτ- τιτ…στην αρχη δε δινεις σημασια…..τιτ-τιτ…αρχιζει να σε ενοχλει…τιτ-τιτ τωρα ο ηχος εισβαλει με παταγο στο τυμπανο σου και γινεται ανυποφορος. Το μαρτυριο τελειωνει. Ησυχια. «Καρτα εκπτωσης εχετε??» λεει η χαρωπη παχουλη κυριουλα στο ταμειο.. «ΟΧΙ» απαντας. «54,60» …..Μακρα σιωπη……

Η αλλη οψη του καλοκαιριου

ενα αλλο σεναριο λεω και μου λετε πως σας φαινεται! ξυπνας το πρωι(-μεσημερι δλδ) αργα γιατι την προηγουμενη η κωλοζεστη δε σε αφησε να κοιμηθεις πριν τις 7...στριφογυρισες ν φορες στο κρεββατι εκανες τα σεντονια κωλο..ιδρωσες, αλλαξες τρεις φανελες και δυο σωβρακα μεχρι να σε παρει τελικα ο υπνος. Το πρωι-μεσημερι σε ξυπνησε ο ηλιος που εισεβαλε απροσκλητος απο τις μακροστενες χαραμαδες του πατζουριου...Ξυπνας λοιπον και βρισκεσαι στο εξης κωλοδιλλημα εξαιτιας της ωρας που ξυπνησες...Τι τρωνε τωρα?? πρωινο ή μεσημεριανο?? αν φαω δημητριακα θα μου κοψουν την ορεξη για το μεσημεριανο αλλα δε θα με κρατησουν και το απογευμα θα ξαναπειναω. Οποτε θα πρεπει να φαω κατευθειαν μεσημεριανο... 2 προβληματα.Πρωτον,το μεσημεριανο αργει αρα μεχρι να φτασει η ωρα που θα φαω δε θα μπορω να χορεψω (γιατι νηστικο αρκουδι δε χορευει).Δευτερον, οι γιατροι (εσεις δλδ τρομαρα σας :P) λενε οτι για μια ισορροπημενη διατροφη πρεπει να τρωμε ολα τα γευματα αλλα εγω χανω το ενα λογω υπνου διαολε...Παει αυτο...ας παμε στο μεσημερι. Αν υποθετικα εγινε το θαυμα και ξυπνησες νωρις, κανονιζεις για μπανακι με τους φιλους σου στους πορους..Πας λοιπον στο σταθμο να παρεις το τρενο. Εκει αφου θα ψηθεις στον ηλιο για 45 λεπτα θα μπεις στο τρενο με 22 χιλιαδες ακομα ξεσαλωμενα 15χρονα που νομιζουν οτι αναβαθμιστηκαν σε ανθρωπινα οντα για επεισαν μετα απο 4 ωρες πρηξιμο τη μαμα να τα αφησει να πανε θαλασσα. Ιδρωτιλα, σπρωξιμο φωνες και ενας νταλκαδιασμενος ελεγκτης που βριζει δεξια και αριστερα γιατι μισει το επαγγελμα του, θα κανουν το ταξιδι σου σκετη κολαση...Δε χαλαει ομως η διαθεση μου λεω..για μερικους μ@λ@κες..φτανεις λοιπον στους πορους και πας στο ξακουστο VENUS. Πας λοιπον να πιασεις ξαπλωστρα (ναι καλα καταλαβες..εχω θειο στο Υπουργειο) και καθεσαι στην ακρη τελικα οπου οι μονες γκομενες που εχει ειναι κατι σαλουφες γιατι τα ηλιοκαμενα παληκαρια-ξαπλωστροθετες σου λενε οτι οι αλλες ειναι πιασμενες. Το προσπερνας..τιποτα δε μπορει να μου γ@μησει τη διαθεση..ειναι καλοκαιρι διακοπες και ειμαι στη θαλασσα. Τοτε αποκαλυπτεται κατι που για μηνες κρυβοταν κατω απο αθεατες μπλουζες..ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΟΥ!!!(ναι ναι το ξερω..το να τη ρουφας εχει μονο προσωρινα αποτελεσματα). Με λιγη ντροπη..και λιγο κουραγιο που σου δινουν οι τερατωδεις κοιλιες των διπλανων..προχωρας προς το γηπεδο του βεακη βολλευ για να παιξεις..ΣΙΓΑ μην παιξεις...εχει ηδη καταληφθει απο μπρατσους αθλητες με 6 κοιλιακους καλοσχηματισμενους (ασε καλυτερα το αστειο που λες για τον εαυτο σου "εγω εχω εναν και καλο, αχα καλο ε" δεν πιανει πια στις γκομενες). Αφου δε μπορεις εκει παιρνεις τις ρακετουλες σου και πας σαν καλο παιδι να παιξεις. Ελα ομως που συνεχως περναν απο μπροστα σου τα νεα καραβανια ανοητων 15χρονων υποειδων και σε εμποδιζουν...το προσπερνας κι αυτο κανοντας λιγο στην ακρη!! Αλλα ΤΣΟΥΠ!! να σου διπλα που παιζουν ο Ναδαλ με το Φεντερερ....καρφια αποκρουσεις βουτιες..και δε συμμαζευεται..οι γκομενες κοιτουν ξελυγομενες αποφασιζεις λοιπον να παρατησεις τα αθληματα και να επιστρεψεις στην ξαπλώστρα σου για να αραξεις με κρυο φραπε και SPORTDAY. Αλλα οχι αγαπητε μου..κρυο και φραπε ηταν πριν πας να το παιξεις αθλητης..τωρα ειναι σκουροχρωμο μιγμα καφε και νερου (το ξερω οτι βαζουν 10 παγακια). Τελος παντων θα διαβασω SPORTDAY. ΟΧΙ βλακα δε θα διαβασεις γιατι το μαλακισμενο κουτσικο που περασε απο διπλα τη γεμισε νερα και λασπες με το ανοητο κουβαδακι του..χαζοφερνεις λοιπον μεχρι να ερθει η λυτρωτικη ωρα της επιστροφης. Γυρνας εξουθενωμενος σπιτι εχοντας κανει ολη μερα........ΤΙΠΟΤΑ (α ναι ξοδεψες λεφτα) και αραζεις στο πισι. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ Football manager 2010....MONO ΕΣΥ Μ ΑΓΑΠΑΣ...σαπιζεις και κοιμασαι ξανα στις 7 το πρωι....Υπαρχει κι αυτη η πλευρα του καλοκαιριου πουθεναδες..Για αυτο αφηστε τα κυματα και τα σαχλορομαντικα που βλεπετε στις αμερικανιες...WE MISS YOU WINTER....COME BACK AS SOON AS POSSIBLE!!!!

by Ethan McKoulio

Αμπελοφιλοσοφιες

Οπως βλεπετε ειναι 2.30 και δεν εχω υπνο...ή μαλλον εχω αλλα δεν παω να κοιμηθω.Δεν ξερω γιατι αλλα μ'αρεσει πολυ η νυχτα,το σκοταδι που πεφτει,δεν ακουγεται τιποτα απ'εξω μονο καποιο αμαξι περναει που και που.Πραγματικα ειναι ωραια.Η ατμοσφαιρα ειναι λιγο creepy λιγο ειδυλλιακη(αν το εγραψα σωστα lol).Με χαλαρωνει απιστευτα να καθομαι στο γραφειο η στο κρεβατι και να χαζευω.Με εκνευριζει φοβερα οταν πεφτω να κοιμηθω και δεν εχω υπνο,ετσι ωστε να καταληγω να σκεφτομαι ''τι ωρα ειναι,''ποσο θα κανει να με παρει ο υπνος'',πως μας παιρνει ο υπνος χωρις να καταλαβαινουμε'',ολα αυτα που αντι να με κοιμιζουν με ξυπνανε.Και καμια φορα λεω wtf?(Ε δε λεω κι ακριβως νταμπλιγιου,τι,εφ...) και σηκωνομαι για καμια ωρα.Any way.Επισης τωρα που εχουμε εξεταστικη καιγομαι να ξαναρχισω ενα βιβλιο που ειχα παρει και το εχω αφησει ερημο στο κομοδινο,τωρα βρισκω παιχνιδια που θελω να παιξω,τωρα χαζευω περισσοτερο απο ποτε στο ιντερνετ και στην τηλεοραση.Πανεξυπνο?Στρατηγικοτατο???Να δεις που οταν θα τελειωσουμε το βιβλιο ξαφνικα θα μου φανει βαρετο,τα παιχνιδια ανιαρα κι οτι δεν ''προχωρανε'',το ιντερνετ...οκ το ιντερνετ ποτε δεν το βαριεμαι but you get the fuckin' point(if you dont send me an email).Ακομη κατι που εχω βαρεθει ειναι να βλεπω τα στατους των πουθεναδων και των πουθεμιων στο facebook να γραφουν ''τρεις και μια,απο αυριο τρικαλ[300000 (x) -α].Ε αμαν πια,δηλαδη ρε αμπαλοι απο τη στιγμη που αρχιζει η εξεταστικη εσεις σκεφτεστε ποτε θα γυρισετε στην/ο πολη/χωριο σας????Ημαρτον.Τελοσπαντων,enough blah blah για του φασμπουκι.Ας μιλησουμε για κατι πιο δημιουργικο.Ας πουμε για το καλοκαιρι.Το καλοκαιρι που λετε ειναι μια εποχη πολυ παρεξηγημενη.ΟΧΙ ΡΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΛΑΜΠΟΒΙΕ ΜΠΙΧΛΙΑΡΗ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΑΜΩΚΛΑΜΠ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΝΑΩ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΝΑ ΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΟΥ!Το καλοκαιρι γουσταρω να χαλαρωνω στην παραλια απ'το πρωι ως το βραδυ,να διαβαζω την αθλητικη εφημεριδα(το βιβλιο απο πριν το τελειωσα :P),να τρωω φρεσκα θαλασσινα σ'ενα ταβερνακι διπλα στην αμμουδια και να πηγαινω για το ποτακι μου στο μπαρακι ''το ακρογιαλι'' που χει υπεροχα κερακια πανω στα τραπεζια και θεα το κυμα,να σκαει απαλα στην αμμουδια δημιουργωντας το μεθυστικο ηχο του παφλασμου που χαλαρωνει και ηρεμει μυαλο τε κε σωματι.Οταν λοιπον θα εχει κοψει η κινηση η βραδια τελειωνει με μια βολτα στα βραχακια φορωντας το μπουφανακι επειδη ''αρχισε λιγο να φυσαει'':D.Επειτα σπιτι οπου ο υπνος ειναι απαλος και γλυκος και το αλλο πρωι βλεπουμε...

Η πανελληνια φοιτητικη σταθερα

Η πανελληνια φοιτητικη σταθερα… Τωρα ή εμεις φταιμε (δεν υπαρχει τετοια περιπτωση) ή οι καθηγητες. Στους περισσοτερους θα εχει τυχει σιγουρα το εξης συνηθισμενο φαινομενο στο ελληνικο πανεπιστημιο. Να παθεις σοκ!! (αν νομιζες ότι θα σου πω από τοσο νωρις τι θα γραψω εισαι γελασμενος). Σηκωνεσαι από το κρεββατι με την ελπιδα ότι, ναι διαολε δε μπορει να μην εχουν βγαλει ακομα τους βαθμους (τελικα δεν αργησα και τοσο να το αποκαλυψω). Πανε τωρα τεσσερις μηνες που εδωσα το μαθημα. Σημερα θα είναι η τυχερη μου μερα. Πρωτα ανοιγεις το ιντερνετ να δεις τους βαθμους σου στα υπερσυγχρονα σαιτ της σχολης με τους υπερσυνδεσμους, τους κωδικους τα αναλυτικα προγραμματα, τις βαθμολογιες, μεσους ορους , δηλωσεις μαθηματων και της Παναγιας τα ματια. Ξαφνικα όμως πεταγεται το System Error!! ( ωω τη εκπληξη). Η αγωνια σου παιρνει παραταση….θα χρωστας 25 ή 26 μαθηματα για το σεπτεμβρη?? Όχι τιποτα άλλο, για να ξερεις αν θα δωσεις τελικα 1 ή 2… Αποφασιζεις λοιπον με βαρια καρδια, με απροθυμια,με ποδια που σερνονται , με μουρη κατεβασμενη ως το πατωμα και με χερια που τρεμουν , να παρατησεις το διαβασμα και να πας μεχρι το πανεπιστημιο να δεις τα αποτελεσματα αναρτημενα ( εντελως τυχαια οι καρτελες βρισκονται ένα βημα από το μισητο κυλικειο που αποφευγεις όπως ο διαολος το λιβανι). Πηγαινεις λοιπον και ψαχνεις…μετα από λιγα λεπτα το βρισκεις!!!! 3 λεει!!!!!! Δε μπορει….η πρωτη σκεψη στο μυαλο σου…ξανακοιτας….το οπτικο ερεθισμα επιμενει στο 3. Αρχιζεις να απογοητευεσαι και να το παιρνεις αποφαση…όμως δεν το βαζεις κατω. Η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια. Τοτε παιρνεις αποφασιστικα μετρα. Κανεις το δεικτη σου χαρακα και αφου τον ευθυγραμμισεις στο ονομα σου και το βαθμο….το σερνεις με μια ανυπομονησια μικτη με πικρα….με ελπιδα και συναμα σιγουρια αποτυχιας. Τα λιγα αυτά εκατοστα φαινονται χιλιομετρα και όταν τελικα φτανεις στο βαθμο βλεπεις ότι δε λαθεψες αρχικα….Πηρες ΠΑΛΙ 3!!!! Μα εγω εγραψα τουλαχιστον 7 η πρωτη αυθορμητη απαντηση στον πινακα με τους βαθμους. ΓΙΑΤΙ μου εβαλες 3??? Αφου τον γρονθοκοπησεις λες και φταιει αυτος…Υπαρχει μια σειρα βηματων που ακολουθεις. Πρωτα, τσεκαρεις τι βαθμο πηρε ο διπλανος σου με τον οποιο μετα από «γονιμη ανταλλαγη αποψεων» και ΟΧΙ αντιγραφη φτασατε στα ιδια αποτελεσματα-πορισματα. Αν εχει παρει τον ιδιο βαθμο ή τουλαχιστον εχει κοπει με άλλο βαθμο σας αδικησε και τους δυο. Αν αυτος περασε τοτε αδικησε μονο εσενα. Η επομενη κινηση είναι να παρεις τηλεφωνο καποιον φιλο σου για να του πεις τα μαντατα στολιζοντας τον καθηγητη με φρασεις του στυλ… «Ρε τον παλιανθρωπο με αδικησε είναι πολύ περιεργος και γα-ιδαρος» θα του….. «κανω παραπονα». Αμεσως μετα προσπαθεις συζητωντας τα θεματα να καταλαβεις που εχασες τους βαθμους. Αφου το κανεις αυτό και συμπερανεις ότι εχεις γραψει τουλαχιστον 7 αποφασιζεις να πας να δεις το γραπτο (το λες μαλιστα και με στυλ «θα παω να του ζητησω το γραπτο του παλιανθρωπου να δω που με εκοψε). Επειδη όμως μεταξυ μας ποτε δεν εχεις παει να δεις το γραπτο και ουτε προκειται ….αρχιζεις να διαδιδεις ιστοριες για αγριους που ακουσες από παιδια που σπουδαζουν σε σχολες όπως μαθηματικο γιαννενα ή ηλεκτρολογους μηχανικους ότι οι καθηγητες δεν τα διορθωνουν τα γραπτα. Στην καλυτερη λες ότι τα δινει στου μεταπτυχιακους να τα διορθωσουν και στη χειροτερη λες ότι ριχνουν τα ζαρια και σου βαζουν ότι αριθμος ερθει….ή ότι τα πετανε μπροστα στον ανεμιστηρα και οσα πεσουν κατω τα κοβει (ελα ουτε εσυ τα πιστευεις αυτά, αλλα θες από καπου να πιαστεις). Το τελευταιο βημα, που λειτουργει ταυτοχρονα και ως δικαιολογια για τους γονεις….λες «τουλαχιστον το εχω διαβασμενο για το σεπτεμβρη…» (λες και θα θυμασαι τιποτα). Wake me up when September ends και ουτω καθεξης….

 by Ethan McKoulio

Έλα Παραδεξου το...

  • Οταν παιζεις 32 ωρες το 24ωρο videogames και μετα τα κλεινεις ολα εχεις μια απροσδιοριστη ζαλαδα και σκεφτεσαι ''θα παθω τιποτα με τοσο που παιζω''!!!.Καποιος μπορει να προχωρησει και να πει ''δεν ξαναπαιζω τοσο πολυ,απο αυριο 2-3 ωρες το πολυ'' και το πιστευεις μεχρι να ξαναλιωσεις πανω στο πληκτρολογιο-gamepad,καρεκλα-καναπε για 48 ωρες αυτη τη φορα!

  • Πας στο σουπερμαρκετ και να κοιτας δυο προιοντα του ιδιου ειδους(π.χ. κασερι),διαφορετικης ποσοτητας.Κανεις πραξεις με το μυαλο σου ετσι ωστε να μπορεσεις να παρεις το φθηνοτερο και να γλιτωσεις 10 ολοκληρα cents!!!

  • Οταν κλανεις και σε καιει ο κωλος περιμενεις να νιωσεις την ευωδια να μπαινει στα ρουθουνια σου γιατι ξερεις οτι αυτη η πορδη θα βρωμισει ολο το συμπαν(συνηθως ειναι αθορυβη-Ναι αυτο ισχυει και για τις γυναικες,κι αυτες κλανουν you know!)

  • Οταν ησουν δευτερα γυμνασιου εβγαινες εξω και επαιρνες φραπε γλυκο με γαλα και ενιωθες πολυ μαγκας.Παραδεξου το ολοι υπηρξαμε αυτο το βλαμμενο 14χρονο.

  • Δινεις σε 2 μερες ενα μαθημα παλουκι αλλα εσυ αντι να διαβασεις κλασικα δινεις σημασια σε οτι πιο ασημαντο υπαρχει γυρω σου,δηλαδη κοινως μαλακιζεσαι!Δε φτανει ομως που μαλακιζεσαι...το κανεις με τυψεις!!!!!
  • Το πρωι οταν θες να κατουρησεις και δεν εχεις ξυπνησει ακομη:
  • αν σηκωθεις να κατουρησεις ξαγρυπνας και μετα δε σε πιανει ο υπνος
  • αν δε σηκωθεις δυσκολευσαι να κρατηθεις και <<λαγοκοιμασαι>>

  • Εχεις πει κι εσυ παπατζιλικια σε γκομενα οσο κι αν σιχαινεσαι αυτους που το κανουν (ναι καλα ασ'τα σαπια)

  • Θες να πας για ψωνια.Βγαινεις λοιπον εξω και κανεις τη βολτα σου.Αφου φτανεις μετα απο καναμισαωρο μπαινεις σ'ενα μαγαζι κι αν δεις κατι καλο βαριεσαι να το δοκιμασεις!!!(εξαιρουνται οι γυναικες που ειναι ανωμαλες και τους αρεσει να μπαινοβγαζουν ρουχα-οχι ρε πουστη μου δε γουσταρω να χοροπηδαω στο ενα ποδι προσπαθωντας να περασω το παντελονι μεσα απ'το παπουτσι για ν'ανακαλυψω τελικα οτι ειναι πολυ στενο...wtf!?!?)

  • Πας σε ενα βιβλιοπωλειο κι αγοραζεις ενα best seller των 20 ευρω και πανω.Βγαινοντας ηδη νιωθεις λιγο πιο σοφος και ψευτοκουλτουριαρης παρολο που δεν το χεις διαβασει ακομη και μπορει να καθεται στο ραφι για κανα διμηνο!!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ…..(ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΤΩΡΑ)

Ναι καλα καταλαβατε. Αναφερομαι σε μια (ή καλυτερα κάθε μια) κλασικη μερα εξεταστικης. Ας αρχισουμε από τα βασικα. Ξυπνας μεσημερι γιατι την προηγουμενη κοιμηθηκες στην καλυτερη περιπτωση στις 4. Α ναι, ξεχασα να πω ότι κατά την εξεταστικη καταστρεφονται τα βιολογικα μας ρολογια. Είναι η περιοδος οπου βλεποντας στο ρολοι τους δεικτες υπο ορθη γωνια στο 3 ο μικρος και στο 6 ο μεγαλος λες….ααα ακομα 3μιση είναι?? ΔΕΝ είναι ΝΩΡΙΣ….κι όμως για τους φοιτητες είναι περιπου η ωρα που όλα αρχιζουν…άλλος εκεινη την ωρα βαζει ταινια, άλλος ανοιγει μανατζερ, προ, τηλεοραση, μουσικη, κανει μπανιο, μαγειρευει, βλεπει βιντεακια, απλωνει τραχανα, βαζει πλυντηριο, διπλωνει τα ρουχα, κανει καραγκιοζιλικια μπροστα στον καθρεφτη (ελααα, αφου και συ κανεις) χορευει, τραγουδαει κτλ. Αφου καποια στιγμη δει ότι πηγε 6 η ωρα…χωρις να νυσταζει λεει «όχι ρε γαμωτο παλι 6 πηγε». Ταυτοχρονα, κοιταζει εξω που ξημερωσε και για καποιο λογο που δε μπορω να εξηγησω αισθανεται περηφανος και σχηματιζει ένα μειδιαμα στις ακρες των χειλιων του.Στη συνεχεια πιανει το κινητο, πηγαινει στα ξυπνητηρια και αρχιζει τους υπολογισμους…Αν το βαλω 12 θα εχω κοιμηθει μονο 6 ωρες…Αντε το βαζω μια να κλεισω εφταωρο. Κατεβαζει λοιπον το παντζουρι γιατι κοντευει να βγει ηλιος και ξαπλωνει. Αφου χουζουρεψει για κανα δυωρο, μαλωσει με το μαξιλαρι και αλλαξει 140 στασεις του σωματος κοιμαται σαν πουλακι.
Μια η ωρα….Ντριιιν Ντριιιν….αν το ξυπνητηρι εχει τοποθετηθει σε ακτινα ως 5 μετρα από το στρωμα, σκοτεινες δυναμεις του διαβολου, πολτεργκαιστ, φαντασματα ή νεες υπνοβατικες ιδιοτητες που απεκτησες κλεινουν από μονες τους το ξυπνητηρι (σιγουρα σου εχει τυχει και σενα να ξυπνησεις 3 ωρες μετα από αυτή που ηθελες και να βρεις το κινητο στο μαξιλαρι χωρις να θυμασαι ότι το κλεισες). Όταν λοιπον ξυπνησεις αρχιζει μια διαδικασια εσωτερικη διερευνησης…. «κατι ξεχναω, κατι ξεχναω… Ααααμαν…εχω να βγαλω 400 σελιδες τις επομενες 48 ωρες». Επειδη κατι τετοιο δε γινεται, ανατρεχεις στις αγαπημενες σημειωσεις. Αφου κανεις 25 τηλεφωνα…βρισκεις καποιον που να τις εχει ολοκληρωμενες. Δινετε λοιπον ραντεβου να πας να τις βγαλεις αντιγραφα… περασαν λοιπον άλλες δυο ωρες που δε διαβασες (γιουπι) αλλα εισαι free of guilt γιατι λες… «δε γινοταν αλλιως επρεπε να παω να βγαλω τις σημειωσεις».
Εχεις λοιπον τις σημειωσεις στα χερια σου….Πρωτα λοιπον τα τριβεις με το σκεπτικο ότι δεν είναι ουτε 60 σελιδες και εχεις δυο ολοκληρες μερες. Βγαινουν λοιπον παλι χαρτι στυλο, τεφτερια, κομπουτερακια και οποιο ακομη υπολογιστικο συστημα μπορεις να βρεις (προκειμενου να γλιτωσεις λιγο χρονο από το διαβασμα) και τα βαζεις κατω. Λες... «60 σελιδες δια δυο μερες μας κανει 30 σελιδες τη μερα. 30 σελιδες για να βγουνε καλα και με επαναληψη θελω περιπου 3 ωρες… επειδη όμως δεν αντεχω το συνεχομενο διαβασμα θα κανω ένα δυωρο διαλειμμα κάθε 20 λεπτα…αρα μεχρι να μεσανυχτα θα τα εχω βγαλει. Αντε να κοιμηθω και νωρις σημερα για να ξυπνησω αυριο το πρωι για να διαβασω» Το ξερω ότι ολη αυτή η διαδικασια του προγραμματισμου είναι ευχαριστη αλλα, ελα τωρα αφου το ξερεις πριν αρχισεις να τα σκεφτεσαι ότι δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο να το εφαρμοσεις.
Ας υποθεσουμε ότι καποια στιγμη λοιπον σε πιανει ένα αγχος και καθεσαι να διαβασεις. Φευγει με μεγαλο κοπο και αγκομαχητα η πρωτη σελιδα και βαζεις πλωρη για τη δευτερη…ξαφνικα πεταγεται μια ειδοποιηση…..ειναι το ΣΤΟΜΑΧΙ σου που γουργουριζει από την πεινα…ΛΥΤΡΩΘΗΚΕΣ…. «το διαβασμα-διαβασμα αλλα δε θα πεθανουμε και της πεινας προκειμενου να διαβασουμε… θα κανω κατι προχειρο και επιστρεφω στο διαβασμα». Το προχειρο κολατσιο ποικιλει αναμεσα σε παστιτσιο, μουσακα, σουτζουκακια χοιρινο φρικασε και γενικως ότι πιο δυσκολο και χρονοβορο εχει ο τσελεμεντες της Αργυρως. 2, 3 ωρες περνουν ετσι?? Ωρα για επιστροφη στο διαβασμα….Αααα δε γινεται. Ο πατερας μου μου ελεγε ότι η καθαριοτητα είναι η μιση αρχοντια. Δε μπορω να καταπατησω τις πατρικες μου αξιες για το διαβασμα. Θα καθαρισω την κουζινα.. Επειδη όμως θα εχεις τυψεις απεναντι στο δωματιο και το σαλονι που καθαρισες μονο την κουζινα θα τα περασεις και αυτά ένα χερακι. Τωρα λοιπον είναι όλα ετοιμα για διαβασμα…
Κοιτας τριγυρω τρεις φορες…..εις ματην το σπιτι λαμπικος εσυ χορτατος, οι λογαριασμοι πληρωμενοι, το ψυγειο γεματο…. Ένα καυτο δακρυ κυλα στο μαγουλο σου, ενώ περιμενεις την υστατη στιγμη να χτυπησει το τηλεφωνο, να αρχισει να φωναζει ο γειτονας, να καει η λαμπα αλλα τιποτα….σε εχουν ολοι εγκαταλειψει…εκτος από το μοχθηρο βιβλιο που σε κοιταει ανοιχτο σα να σου λεει «αχαχαχαχα και τωρα οι δυο μας κωλοπαιδο, δε θα μου ξεφυγεις τωρα….ωρες περιμενα αυτή τη στιγμη…»
Αρχιζεις με βαρια καρδια να διαβαζεις λοιπον αλλα θυμασαι ότι εχεις καιρο να παιξεις ποκεμον, γιουγκι να δεις κατι ωραια anime που σου προτεινε ενας φιλος σου, να δεις αν εκανε καμια μεταγραφη ο βυζαντας μεγαρων, αν βρηκε καινουρια γκομενα ο κριστιανο ροναλντο…και απειρα ακομη πραγματα… Είναι τοσο ομορφος ο κοσμος που ζουμε. Τα λεμε σε 2 μηνες μοχθηρο βιβλιο δε θα γινει το δικο σου. Εκεινο απαντα… «μπορει να κερδισες τη μαχη αλλα όχι και τον πολεμο»

by Ethan McKoulio

Katsa Rides! (Blog's Tribute)


Αυτος ηταν ο τοπος τους,το καταφυγιο τους. Ηταν ο χωρος που γεννηθηκαν και μεγαλωσαν. Εφαγαν ξυλο(κυριολεκτικαhttp://www.gelis.gr/ΑΛΛΕΡΓΙΑ%20ΣΤΙΣ%20ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ.html) για να μεγαλωσουν αλλα τα καταφεραν. Όλα ηταν ιδανικα λοιπον μεχρι που κατεφτασε στο χωρο τους ο εισβολεας με ειρηνικες δηθεν προθεσεις….Αρχικα η συμβιωση ...δεν παρουσιαζε πολλες δυσκολιες. Όταν όμως αυτές αρχισαν να πολλαπλασιαζονται και να αυξανονται πληθυσμιακα αρχισαν να διεκδικουν δικαιωματα στο χωρο..Τοτε η συνυπαρξη με το δυναστη εγινε αβασταχτη…Οι βραδινες τους βολτες όταν τα φωτα σβηνουν δε θα ηταν ποτε πια ιδιες… Μεχρι που στις 17 ιουνιου 2010..δεχθηκαν ένα αναπαντεχο χτυπημα. Η μερα αυτή θα μεινει στην ιστορια ως η γενοκτονια των κατσαριδων. Στις 3 περιπου τα μεσανυχτα, στα ανοιχτα του σαλονιου, νοτιοανατολικως της τουαλετας στην περιοχη του Kitchen (σημερινη κουζινα) σημειωθηκε το μεγαλο μακελειο. Αυτό το μερος έμελε να γινει η εκατομβη τους. Η επιθεση ηταν ξαφνικη αμεση και καταστροφικη. Οι δυο αντιπαλοι ανισοι. Από τη μια, αθωος πολυαριθμος αμαχος πληθυσμος και από την άλλη ένας τερατωδης ανθρωπος, ενας στρατος από μονος τους με κάθε λογης οπλα στη διαθεση του. Η επιθεση εξαπολυθηκε εξ αερος εκ θαλαττης και από στερια. Το πρωτο σταδιο περιελαμβανε υδατινη επιθεση. Ακουραστοι εργατες (βρυση) εξοπλισαν το υποβρυχιο (κουπα) και εκτοξευσαν υδατινες τορπιλες σε αμαχα γυναικοπαιδα (κατσαριδες και κατσαριδακια) που ετραπησαν διχως ελπιδα σε φυγη βρισκοντας βαρβαρο θανατο στη σκοτεινη γωνια. Στη συνέχεια, μεγαλα λευκα, πορωδη(bounty) F-16 απογειωθηκαν στο αερα για να προσγειωθουν λιγα δευτερολεπτα μετα στα μικροσκοπικα κορμακια τους. Το τριτο σταδιο της επιθεσης περιειχε χερσαια εισβολη. Μεγαλα τρακτερωτα τανκς με διχαλα (παντοφλες) τους ποδοπατησαν λιωνοντας κυριολεκτικα ότι εβρισκαν στο διαβα τους. Από την αιματηρη αυτή τραγωδια λιγες μονο αθωες ψυχες καταφεραν να διαφυγουν…


Ετσι γραφτηκε η πιο μαρτυρικη νυχτα στην ιστορία των κατσαριδων..και το χειροτερο….? Συμφωνα με εγκυρες πληροφοριες ο στρατος εχει λαβει εντολη πριν εγκαταλειψει το πεδιο της μαχης για διακοπες να ενεργοποιησει την πυρηνικη κεφαλη του aerozol ώστε να εξαφανισει ολοκληρωτικα το ειδος.


Δε θα σας ξεχασουμε ποτε Rest In Peace Katsa Rides…..


Ο στρατηγος μερικες μερες αργοτερα μιλησε στους εκπροσωπους του τυπου και ειπε με κροκοδειλια δακρυα.. « εκεινη την νυχτα εκανα καποια πραγματα για τα οποια δεν ειμαι περηφανος»….Φυσικα κανεις δεν τον πιστψε.. θα αναρωτιεται κανεις πως μπορει να ξανακοιμηθει αυτος ο ανθρωπος…σιγουρα η συνειδηση του και η καταρα της καφετιας μανας δε θα τον αφηνουν.


Ηταν ένα απόσπασμα από «απομνημονευματα ενος κατσαριδοκτονου» Κεφαλαιο 21 «μεγας αθανασιος ο δυναστης – εφιαλτης στην κουζινα»

by Ethan McKoulio